Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
44 komentara

Pronašli su sve pse, ali oni više nemaju ni vlasnika niti doma...

Isprva se mislilo da je pas za kojim se traga ženka, njegova sestrica, no ispostavilo se da je također riječ o mužjaku, Grickovom bratu. Zove se Kiko i nađen je u subotu

Foto: Snimio čitatelj

Pas Gricko, koji živi u skloništu Veterinarske bolnice u Poreču i čije je posljednje dane obilježila velika tuga, napokon je malo živnuo i počeo jesti. Više nije sam i uz njega je napokon njegov brat Kiko.

O Gricku smo pisali jer je njegov vlasnik Vladimir Jerman (64) iz Pazina poginuo u prometnoj nesreći 15. prosinca nadomak Poreča. U automobilu su s njim tada bila tri njegova psa. Jedan je poginuo zajedno s njim, a Gricko i drugi, šokirani i prestrašeni, pobjegli su nakon nesreće.

BILI SU S NJIM U AUTU Vlasnik im poginuo: Pobjegli od šoka i straha, kujicu još traže...

Gricka su brzo našli istarski volonteri, a potraga za drugim psom trajala je danima. Za to vrijeme Gricko je bio u teškoj depresiji i odbijao je hranu. Isprva se mislilo da je pas za kojim se traga ženka, njegova sestrica, no ispostavilo se da je također riječ o mužjaku, Grickovom bratu. Zove se Kiko i nađen je u subotu, a čim ga je Gricko ugledao u skloništu živnuo je i stanje mu se poboljšalo.

Gricko i Kiko

U međuvremenu se ispostavilo da je poginuli vlasnik imao još jednog, četvrtog psa, i taj je nakon njegove smrti nekoliko dana bio sam u kući a da to nitko nije znao.

Njegovo ime je Miki, spašen je i on, te sada dane provodi u skloništu za napuštene životinje Happy End u Pazinu.

Miki

Pokojni Vladimir živio je sam sa svojim psima za koje je bio iznimno vezan, kao i oni uz njega. Tragična nesreća ih je razdvojila i psima njihovog najdražeg vlasnika više ništa ne može vratiti. No traže se dobri ljudi koji bi im pružili novi dom i mnogo ljubavi, s obzirom da Vladimirova rodbina nije zainteresirana za pseću ekipu. Najidealnije bi bilo da se udome zajedno, no s obzirom da je to teško izvedivo, udomljavat će se i pojedinačno.

Tko želi da mu najbolji prijatelj postane Gricko ili Kiko iz porečkog skloništa neka se javi na broj 099/374-7424, a tko bi pružio dom Mikiju iz pazinskog skloništa neka zove 099/746-7006.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message