To je to što me zanima!

Vlasnik kafića iz Đakova: Moj lokal će biti za pušače

Rajko Ivanković inspektore će u kafiću dočekivati s cigaretom. Nje tražio rješenje ministarstva jer, kaže, nije ni htio pomisliti o dodatnim investicijama
Vidi originalni članak

Rajko Ivanković iz Đakova svoj kafić Pan je proglasio – pušačkom zonom. Izračunao je da ima manje od 50 “kvadrata”, ustvrdio da mu je ventilacijski sustav star 17 godina i zaključio: “Moj lokal će biti samo za pušače!”. Istu poruku je stavio na vrata kafića i rekao da će odgovornost preuzeti na sebe. Rješenje Ministarstva zdravstva nije tražio jer nije htio ni pomisliti o dodatnim investicijama.
- Ako ministru Milinoviću odgovara ne dobivati novac od poreza, zatvorit ću lokal. Sve inspektore dočekivat ću s cigaretom - kaže Rajko i dodaje da su 95% gostiju pušači.
Od subote je pušenje zabranjeno u objektima koji nemaju rješenje Ministarstva zdravstva.
Kafić Ivan u zagrebačkom Zapruđu ima 48 “kvadrata”. Vlasnik Ivan Klepić (44) u četvrtak je dogovorio nadogradnju ventilacijskog sustava. Radove će platiti oko 7000 kuna. Zahtjev Ministarstvu namjerava predati za mjesec dana, koliko će još, pretpostavlja, čekati odobrenje. Iako zbog recesije posluje slabije, trošak mu se isplati. Poslovanje, kaže, ne može ovisiti o vremenskoj prognozi.
- Imam ventilacijski sustav pa trošak nije velik. Serviseri će ugraditi pročišćivač koji u sat vremena izmijeni zrak deset puta - kaže Ivan i dodaje da kafić ima veliku terasu.
Ali, za lanjske petomjesečne zabrane pušenja kafić je bio prazan svaki put kad je kišilo.

MINISTAR BRINE ZA ZDRAVLJE PUŠAČA
Ministar Milinović uvjeren je da zbog zabrane pušenja u kafićima i restoranima neće biti otkaza. Kaže da nema mogućnosti da se produlji rok prilagodbe. Napominje da zakon nije donesen da bi se kažnjavali ugostitelji nego da se ljude potakne da ne puše.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Hacker-ri 09.04.2010.

    boze moj... umjesto da se u ovo doba spustaju cijene svega i tjera ljude da trose, oni rade ovakve gluposti !!! strasno !

  • džag 09.04.2010.

    ebeš državu za koju ideš u rat a onda te ponižava gdje god može boli njega za radna mjesta kad neće biti para ruknut će porez

  • bez_komentara 09.04.2010.

    slažem se sale,a i kad je bila zabrana pušenja PUŠILO SE,jer je inspekcija KORUMOIRANA,kao i sve!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare