To je to što me zanima!

Vlasti otkrile motiv Sirijca koji je u Francuskoj izbo djecu? 'Prije par dana odbili su mu zahtjev...'

Tijekom jučerašnjeg napada na djecu u parku Sirijac je, navodno, zazivao ime Isusa Krista. Nakon što je uhićen, kod njega su nađeni križ i molitvenik
Vidi originalni članak

Jučerašnji napada nožem na djecu zgrozio je Francusku. U parku pored jezera u Annecyju, djeca u dobi od oko tri godine bila su u jutarnjem izletu  kada se iznenada pojavio muškarac s nožem i počeo ih bosti. Neka od djece su bila u kolicima, javlja BBC. Napadač je potom pobjegao s mjesta događaja, a zatim nasrnuo na starijeg muškarca koji je šetao u blizini. U tom trenutku intervenirala je policija, a napadač je pogođen u noge i svladan.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dvoje djece i stariji muškarac nalaze se u bolnici u životnoj opasnosti. Policija kaže da je napadač Sirijac Abdalmasih H. koji je zatražio azil te kako nije imao dosje. Prije Francuske, živio je neko vrijeme u Švedskoj. Kako prenose mediji, napadač  ima ženu i trogodišnje dijete. Policiji je rekao da je kršćanin. Ima 31 godinu, potvrdila je policija.

UŽAS U FRANCUSKOJ Jezivi detalji: Sirijac (31) koji je izbo dječicu od tri godine je i sam otac trogodišnjeg djeteta

Napadač je sirijski kršćanin koji je u Europu došao prije 10 godina. Status izbjeglice je dobio u Švedskoj, iz koje je u Francusku stigao prije četiri mjeseca, nakon što se razveo od supruge koja kaže da otad ne zna ništa o njemu. U Švedskoj je ostavio i trogodišnju kći.

Tijekom jučerašnjeg napada na djecu u parku Sirijac je, navodno, zazivao ime Isusa Krista. Nakon što je uhićen, kod njega su nađeni križ i molitvenik.

U međuvremenu su se na društvenim mrežama pojavile i snimke hrabrog mladića koji je napadača naganjao po parku do dolaska policije. Henri (24) nedavno je završio studij menadžmenta, par dana prije napada lokalnim novinama rekao je kako je na svojevrsnom devetomjesečnom hodočašću po Francuskoj.

Henri je odlučio u devet mjeseci obići što više francuskih katedrala. U intervjuu je rekao kako smještaj nalazi tako da kuca na slučajno odabrana vrata kuća u blizini katedrala koje posjećuje.

OGLASIO SE I PREDSJEDNIIK MACRON Sirijac (31) izbo djecu koja su bila s tetama iz vrtića na izletu, hvatao ga poznati nogometaš

Henri je mahao ruksakom kako bi pokušao blokirati napadača, a potom trčao i hodao za njim sve do dolaska policije, koja ga je ustrijelila u nogu i potom uhitila.

- Molite za djecu. Ja sam dobro - napisao je kratko na društvenim mrežama.

Francuske vlasti jučer su objavile da motiv napada nije teroristički te kako napadač nema niti dosje niti je liječen zbog psihičkih problema. 

VIDEO: DETALJI STRAVE U FRANCUSKOJ Šire se snimke s mjesta zločina: Troje djece se bori za život. U parku ih je Sirijac napao nožem

Danas je ministar unutarnjih poslova Francuske, Gerald Darmanin, objavio znakovit podatak, koji bi mogao biti važan za otkrivanje motiva koji se krije iza ovog stravičnog napada. Naime, Sirijac se za status izbjeglice prijavio i u Francuskoj, a zahtjev mu je odbijen prije samo nekoliko dana. 

- Ta koincidencija je zabrinjavajuća. Napravio je to što je napravio samo nekoliko dana nakon što mu je zahtjev odbijen - rekao je Darmanin.

BBC prenosi kako je napadač viđen kod igrališta u posljednjim danima. Buljio je u obližnje jezero i mumljao u bradu.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • genadij500 09.06.2023.

    Je, je, u Siriji je sve puno Krščana. Da skratimo: hitno vratiti sve kaj je došlo iz Afrike i Azije u Afriku i Aziju ili nas neće biti.

  • liliZG2.0 09.06.2023.

    ok, odustajem od jaruna i bundeka .... pogotovo ako vidim da netko mumlja u bradu ispred neke vode

  • nika3_1 09.06.2023.

    Priča je uvjerljiva kao i one putovnice terorista nađene na zgarištu blizanaca u New Yorku ili nakon napada u Parizu.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare