To je to što me zanima!

Vodeći hrvatski znanstvenici za 24sata: Korona će do kraja godine biti posve nalik gripi...

Petorici vodećih hrvatskih epidemiologia i imunologa postavili smo ista pitanja. Njihovi odgovori odišu optimizmom, ali i upozoravaju na moguće opasnosti. Virus će ostati među nama, no možda ipak ne tako opasan...
Vidi originalni članak

Imamo veliku smrtnost od Covida-19 zbog niske procijepljenosti, zaključuje pet znanstvenika - virologa, molekularnih biologa, imunologa, epidemiologa - kojima smo postavili pet pitanja o virusu, o “pandemijskoj budućnosti”. Ako netko zna puno o virusima i njihovom ponašanju, o imunitetu - znaju ovi vrhunski stručnjaci. Pitali smo ih, između ostalog, i što poručuju ljudima koji se ne žele cijepiti. Ne vjeruju da netko ne želi vjerovati u medicinu i cjepivo, pa im poručuju da se barem čuvaju, ne okupljaju. Još uvijek skeptične pozvaju pak da se cijepe, jer su onda puno veće šanse da izbjegnu teški Covid ali i, o čemu se još malo zna, post-Covid, čak i moguće doživotne posljedice.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • 19.02.2022.

    Nonstop ko papagaji ponavljaju da mi imamo veliku smrtnost zbog niske procijepljenosti. Akcija cijepljenja koja malo po malo se sprovodila 9 mjeseci je apsolutno beskorisna jer virus ne čeka dok ovi završe sa cijepljenjem, virus se dalje širi i mutira. A i da ne ponavljam da broj novozaraženih, broj aktivno zaraženih i broj umrlih su 3 zasebne varijable koje nikakve veze jedna s drugom nema, tako je bilo i prije cjepiva i tako je i danas! Na primjer tih 75% šta su ih u Njemačkoj cijepili trebalo im je skoro godina dana da dostignu tu brojku, i u ovom momentu imaju preko 20 milijuna necijepljenih, i tako je svuda. Kako bi Srbi rekli, džaba su krečili!

  • NightFury 19.02.2022.

    Već je. Čak slabija od gripe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare