To je to što me zanima!

Vodenim topovima u pola sata potjerala prosvjednike iz parka

Premijer Erdogan je na prosvjednike ponovno poslao policiju. Više prosvjednika je uhićeno, a brojni šatori u kojima su se spremali provesti još jednu noć su uništeni
Vidi originalni članak

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je prosvjednike koji su okupirali park Gezi da se iz njega maknu do nedjelje. Naime, tada će se održati skup njegove vladajuće AK partije, piše BBC.

- Ako Gezi ne bude evakuiran, sigurnosne snage znat će kako ga evakuirati - poručio je nestrpljivi Erdogan na skupu stranke kojeg je u predgrađu Ankare danas pohodilo desetak tisuća ljudi. 

Nekoliko sati nakon upozorenja, Erdogan je na prosvjednike ponovno poslao policiju koja ih je suzavcima i vodenim topovima u svega pola sata otjerala iz parka Gezi.

Više demonstranata je uhićeno, a brojni šatori u kojima su se prosvjednici spremali provesti još jednu noć su uništeni.

Turski premijer odbacio je antivladine prosvjede koje drži organiziranom zavjerom protiv njegove vladavine.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • btanusha 16.06.2013.

    Turska posla ..sultanđije pederđije

  • 16.06.2013.

    To je ta policija koja radi sve da bi zastitila svoj narod od nepravde... Nedavno se iskazala i u spanjolskoj... Demokracija?? Pa covjek je izazvao ratno stanje u drzavi, ali nee, nije on kriv, to je organazirana zavjera... Od pol Turske -.-

  • ivokap 16.06.2013.

    Nažalost uporaba sile protiv naroda uzima sve više maha, što se ne može uraditi propagandom radi se silom. Kako dugo i kako efikasno???

Komentiraj...
Vidi sve komentare