To je to što me zanima!

Vodi ih Davorko Vidović, a lider za Zagreb im je Davor Bernardić

Uvjereni su da imaju budućnost i perspektivu, zalažu se za uključivo društvo uz drukčiji politički stil. Davorko Vidović je najavio kako će inicirati nacionalni okrugli stol o budućnosti ove zemlje.
Vidi originalni članak

Nakon udruge, Socijaldemokrati su od sada politička stranka. Riječ je grupaciji koja je nastala raskolom saborskoga kluba SDP-a, iz kojeg je dio zastupnika isključen, a dio je sam napustio stranku iz protesta. Socijaldemokrati su po brojnosti, budući da imaju 18 zastupnika, najjača oporbena politička opcija u Saboru. Predsjednik stranke je Davorko Vidović, koji je više puta bio autor SDP-ova stranačkog programa, a u vladi Ivice Račana bio je ministar socijale i mirovinskog sustava. Potpredsjednik je zastupnik Domagoj Hajduković, a Davor Bernardić, koji je SDP vodio na izborima 2020. godine te nakon poraza podnio ostavku, sad je prvi čovjek Socijaldemokrata za Zagreb. Podsjetimo, u SDP-u je startao iz zagrebačke organizacije, koju je svojedobno i vodio. Vidović je kazao kako je vrlo visoka motivacija ljudi u cijeloj Hrvatskoj da se stranka osnuje, jamstvo da imaju dobru budućnost i perspektivu. Najavio je kako će njihov veliki skup biti krajem ljeta, odnosno u ranu jesen, te da će se tad vidjeti snaga kojom raspolažu.

PROGRAM SOCIJALNE POLITIKE Bernardić: Cilj je iskorjenjivanje siromaštva i pravedno društvo

Razlozi za organiziranje, tvrde oni, nije samo otapanje druge stranke socijaldemokratskog naziva nego i to što žele da Hrvatska dobije autentičnu lijevu, modernu, demokratsku stranku koja će zagovarati stare vrijednosti socijaldemokracije.

- Ono što mi zagovaramo jest drukčiji politički stil. Nećemo se hraniti političkim kanibalizmom, političke protivnike ne smatramo neprijateljima, poštujemo građane koji drukčije misle - kazao je Vidović.

INTERVJU Davorko Vidović: SDP-u će trebati dubinsko pospremanje

Socijaldemokrati žele uključivo društvo, a Vidović je najavio kako će inicirati nacionalni okrugli stol o budućnosti ove zemlje, što je, napominje, sasvim drukčiji pristup od onoga kojem trenutno svjedočimo u hrvatskoj politici.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Mr. Right Now 10.07.2022.

    davorko vidović , bivši sisački gradonačelnik i ministar rada i socijalne skrbi 2001 godine zbori '' Ako danas žena rodi to bi bio zločin '', aludisao je kao na neku krizu . Toliko o moralnoj vertikali socijaldemokrata .

  • 09.07.2022.

    Neka se sami financiraju prilozima, članarinama…….sve drugo je sramota i jad.

  • Plankton_1 09.07.2022.

    Jbl vas stranke.(150 ih ima).Kad će se financirati od članstva i da se nakon izbora nikakva lova ne poklanja za ulazak u sabor može ih biti i 300.Ovako su gori od parazita.

Komentiraj...
Vidi sve komentare