To je to što me zanima!

Još čekaju upute: Učenici nisu dužni nadoknađivati subotom

Zakonom treba ispoštovati minimalnih 175 radnih dana (35 tjedana), odnosno za učenike završnih razreda najmanje 160 nastavnih dana. Subote su problematične iz dva razloga...
Vidi originalni članak

O nadoknadi ćemo poslati naputak školama. Do tri dana moglo se uklopiti u školski kalendar, ali sad ulazimo u četvrti krug, sad se pojavljuje četvrti dan i dat ćemo nekoliko alternativnih prijedloga, ali to ovisi i o tome koji je školski kalendar škola izabrala, izjavila je jučer ministrica znanosti i obrazovanja.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Blaženka Divjak je istaknula kako je jedan od načina da se štrajk odradi i korištenje rezervnih dana u školama, što se odnosi na tzv. nenastavne dane. To su radni dani u kojima se ne održava nastava, poput školskih praznika, te dani kad se obilježava Dan škole, državna matura itd. Takvo objašnjenje ministrice navodi da će škole moći skratiti praznike ili produljiti školsku godinu, što je Divjak isto navela kao mogućnost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja su nam jučer tijekom dana rekli kako još nema konkretnih naputaka školama. Kako nam tumače ravnatelji, županije koje imaju praznike po modelu ljetni, zimski i proljetni imat će viška radnih dana, no oni koji imaju i dodatne praznike, već su iskoristili višak dana.

ŠTRAJK SE NASTAVLJA Sastanak su napustili nakon 10 min: 'Imamo plan i za studeni'

Zakonom treba ispoštovati minimalnih 175 radnih dana (35 tjedana), odnosno za učenike završnih razreda najmanje 160 nastavnih dana. Subote su problematične iz dva razloga - učiteljima i nastavnicima ti se dani računaju kao neradni i nenastavni dani te se rad dodatno plaća. Također, učenici tjedno maksimalno mogu odraditi 40 sati te, prema Zakonu o odgoju i obrazovanju, nisu dužni dolaziti subotom u školu.

Idi na 24sata

Komentari 298

  • Selo_malo 31.10.2019.

    Da li je itko spomenuo kolike pare nastavnici i profesori vrte na crno od instrukcija- O ostalim dealovima da ne govorim! Nedavno sam bio na jednom ručku nakon obrane jednoga magisterija. Popilo se je malo više, pa su počele priče i curenje istine. Ostao sam u šoku.Lova koja se pere u ovome miljeu je vrhunska. Čim je veći rang, veća je i lova!

  • Selo_malo 31.10.2019.

    Ti u Briselu su bili odličnjaci , puni su znanja zahvaljujući svojim učiteljima. U vjerodostojnost njihovih svjedodžbi i diploma nije za posumnjati. To što neki pričaju da posjeduju e-kupi diplome izdane od strane virtualnih univerziteta poznatih sveučilišnih središnjica naših istočnih susjeda, nikoga previše ne uzbuđuje. Papir im se možda i može osporiti ali znanje i stručnost nikada. Oni trebaju biti jedini autentični uzor našoj djeci!

  • Selo_malo 31.10.2019.

    Vodič za roditelje??? Treba napraviti vodič za ministricu ili još bolje, treba je smijeniti. Samo, pitanje je koga postaviti na njeno mjesto jer svatko slijedeći je lošiji od onog prethodnog. I ne samo što se tiče obrazovanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare