To je to što me zanima!

Una i Neretva su u opadanju, a vodostaj u Kosinju stagnira

Hrvatske vode te Stožer za obranu od poplava cijelo vrijeme dežuraju u Donjem Kosinju i stanovnicima čamcima dovoze potrepštine i vodu. U opadanju je i Neretva
Vidi originalni članak

Vodostaj u Donjem Kosinju nakon velikog porasta stagnira. Poplavljen je kameni Kosinjski most te lokalne prometnice. To je područje već četvrti dan odsječeno od prometa. Hrvatske vode te Stožer za obranu od poplava cijelo vrijeme dežuraju i stanovnicima čamcima dovoze potrepštine i vodu. Voda nije poplavila kuće na tom području. Do maksimalnog vodostaja kojeg su zabilježili 10. siječnja ove godine nedostaje 346 centimetara.  

- Nadamo se kako se voda neće još dići. Ako će biti kiše sljedećih dana, bojimo se da bi poplava mogla biti gora - kaže Ivan Hodak, svećenik iz Gornjeg Kosinja u Lici. Svi mještani sela Kosinjske doline naviknuti su na poplave, a kuće su im nastradale već u siječnju ove godine.

 - Ako ovako ostane, nama će biti dobro. Samo da ne uđe u kuće. Navikli smo se voziti čamcima, to nije problem. Samo da se voda ne digne - kaže Hodak    

Neretva u opadanju

U Metkoviću se stanje normalizira, a vodostaj Neretve je u opadanju. Vodostaj je od subote navečer niži za 30 centimetara. Voda se povlači i s desne poplavljene strane, ali će u kućanstvima još danima raditi pumpe. Građanima su u nedjelju ujutro nastavili dijeliti potrepštine i gorivo za pumpe. Poplavljenu dolinu Neretve je u subotu posjetila i premijerka Kosor, a poslala je i milijun kuna interventne pomoći.

Una više ne prijeti kućama

Izvanredne mjere obrane od poplava još su na snazi za rijeku Unu kraj Hrvatske Kostajnice. Vodostaj je u opadanju, a u zadnjih 12 sati razina vode se snizila za oko 10 centimetara. Nema više opasnosti za kuće, a voda se povlači i s prometnica. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • skviki 05.12.2010.

    posjetit će vas barba i ostali lokal patriote ,ako ne prije onda pred izbore

Komentiraj...
Vidi sve komentare