To je to što me zanima!

Šok: Vođe izviđača godinama seksualno zlostavljali dječake

SAD: U 1.247 dokumenata koji su predstavljeni na sudu u sklopu građanske tužbe opisano je zlostavljanje mladih izviđača u razdoblju između 1965. i 1985. godine
Vidi originalni članak

Unutar izviđačke organizacije 'Boy Scouts od America' dječake su godinama seksualno zlostavljali vođe izviđača i civilni volonteri. O zlostavljanjima svjedoči tisuće dokumenata koji je javnost dobila u četvrtak, u sklopu građanske tužbe.  U dokumentima su dokazi o upletenima u skandale, kao i o prikrivanju dokaza i zataškavanju masovnih zlostavljanja. 

U 1.247 dokumenata koji su predstavljeni na sudu opisano je zlostavljanje mladih izviđača u razdoblju između 1965. i 1985. godine, piše Reuters.

- Iznevjerili smo dio naše djece i moramo reći da nam je žao, rekao je predsjednik organizacije Wayne Perry i dodao da postoje slučajevi u kojima nisu držali do svojih standarda, te nisu učinili sve kako bi djecu zaštitili od zlostavljanja. 

Među navedenima u dokumentima je i popularni vođa izviđača iz Kolorada, Floyd Slusher. Dječacima koje je zlostavljao prijetio je ubojstvom ako nekome nešto kažu. Organizacija je čuvala dokumente o zlostavljačima kako bi spriječili da pedofili uđu u organizaciju u nekom drugom gradu. Iako su jedno vrijeme dopuštali povratak nakon psihijatrijskog liječenja pokazalo se da su se vraćali starim navikama.  

Iz Organizacije tvrde da su danas vrlo sigurni. Pri zapošljavanju se temeljito istraži svakog kandidata, a zabranjuje se i kontakt mlađih izviđača s vođama na samo. 


Idi na 24sata

Komentari 9

  • LGBT 19.10.2012.

    Ti isti su izbacili dečka koji je gej. kakva organizacija. Sramota.

  • 19.10.2012.

    ...Chuck Norris, di si, da napravis reda?...sulejman bi bil humanista kaj bi ja ovima napravil za 'nagradu'...

  • ZalemMetu 19.10.2012.

    Pa popovi su male bebe za ove

Komentiraj...
Vidi sve komentare