To je to što me zanima!

Objavili fotografije: Vojnik ubio 16 Afganistanaca iz osvete

Odvjetnik John Henry Browne ispričao je u petak kako je njegov branjenik dan prije ubojstva 16 civila u Afganistanu svjedočio eksploziji u kojoj je stradao njegov prijatelj
Vidi originalni članak

Otkriven je identitet američkog vojnika optuženog za ubojstvo 16 civila u selu kraj Kandahara u Afganistanu. Visoki američki dužnosnici rekli su za BBC da se radi o naredniku Robertu Balesu. Vojnik je trenutno smješten u strogo čuvani vojni zatvor u Fort Leavenworthu u Kansasu. Do podizanje optužnice bit će u samici.

Odvjetnik vojnika dodao je kako je njegov branjenik dan prije ubojstava vidio eksploziju u kojoj je njegov prijatelj izgubio nogu. Odvjetnik John Henry Browne rekao je za CNN i da je njegov klijent izgubio dio noge te da je pretrpio teške ozljede glave u Iraku, te mu nije jasno ni zašto su ga poslali u Afganistan. Smatra da tu nije trebalo ni biti diskusije treba li ga poslati u bazu. 

Browne je istaknuo i da je razgovarao u četvrtak sa svojim klijentom, ali nije želio otkrivati puno detalja, jer je sumnjao kako su im prisluškivali razgovor. Dodao je samo još i da su vojnika prebacili u petak navečer u vojnu bazu u Kansasu te da mu neće suditi u Afganistanu.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • MLADEN_5 18.03.2012.

    SIT SAM OVAKVIH VIJESTI. NA ZADNJE CE DAT ISKAZ , DA SU AFGANISTANCI SAMI TRAZILI DA IH UPUCAJU.

  • nuša matanova 17.03.2012.

    Šta se dešava u ljudskim glavama kada naprave nešto ovakvo?

  • Čiko Spase 17.03.2012.

    jos ce ga odlikovati...

Komentiraj...
Vidi sve komentare