To je to što me zanima!

Vojska bi zadržala Faka u Hrvatskoj i nude mu posao

Brigadir Nikola Županić misli da bi biatlonac Fak mogao postati dio Oružanih snaga, no problem je što Faka trentuno trenira Slovenac Uroš Velepec
Vidi originalni članak

Brigadir Nikola Županić rekao je za časopis Hrvatski vojnik kako bi htio da se Jakov Fak zaposli kao vojnik. Smatra da bi to bilo odlično za promociju Oružanih snaga i vjeruje da će to uspjeti ubrzo riješiti, prenosi Jutarnji list. Smatra da bi tako riješili probleme oko treniranja i spriječili odlazak u slovensku reprezentaciju. Fak je za Jutarnji rekao da je ideja zanimljiva, ali da se na kraju sezone mora sjesti s čelnicima HOO-a i posavjetovati s trenerom oko toga što je najbolje za njegovu karijeru.
Županić misli da bi Fakove potrebe zadovoljio poligon Bojne za specijalna djelovanja u Delnicama. MORH još nije dobio nikakav prijedlog, no Fak bi u Oružane snage mogao ući nakon dvomjesečne obuke i ako postigne potrebne rezultate te potpiše ugovor s ministarstvom. Mogli bi ga zaposliti kao civila, no Vlada bi zbog zabrane zapošljavanja morala donijeti posebnu odluku. Županić navodi da su i Talijan Tomba i Slovenac Debevec bili pripadnici vojske. Postane li Fak vojnik, morao bi obavljati dužnosti te je upitno bi li se mogao posvetiti treningu, a problem je i kako uskladiti želju da ga trenira sadašnji trener Slovenac Uroš Velepec. Treniranjem sa slovenskom momčadi Fak ima i svu skrb, od liječnika do servisera, pa je pitanje da li bi u vojsci imao sve te uvjete.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • danijel_ck 15.03.2010.

    A kaj onda su ovi koji rade u vosci i dezuraju i idu na vjezbe i raznorazne jebene skole kreteni!!!Fak je CIVIL i nema kaj raditi u vojsci!!!

  • davorinnn 15.03.2010.

    pa negdje je treba počet,u Sloveniji su skoro svi zaposleni u vojsci...čak i Petra Majdič i Kozmus i onaj motorist što vozi pariz dakar...moraju jer drukčije neide

  • fzeljko 15.03.2010.

    ................ pa jel mi još imamo vojsku .

Komentiraj...
Vidi sve komentare