To je to što me zanima!

Von der Leyen: Europska unija priprema deveti paket sankcija

Osmi krug sankcija dobio je konačno odobrenje prošli mjesec, a uključuje više restrikcija za trgovinu čelikom i tehnološkim proizvodima
Vidi originalni članak

Europska unija priprema deveti paket sankcija protiv Rusije zbog invazije na Ukrajinu, rekla je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen tijekom posjeta Finskoj u četvrtak.

SASTANAK PROŠLOG TJEDNA Ruski i ukrajinski predstavnici sastali su se u tajnosti u Abu Dhabiju kako bi pregovarali?

- Naporno radimo na tome da udarimo Rusiju ondje gdje boli kako bismo još više oslabili njezinu sposobnost da vodi rat u Ukrajini i danas mogu objaviti da punom brzinom radimo na devetom paketu sankcija- rekla je Von der Leyen na konferenciji za novinare.

- Uvjerena sam da ćemo jako skoro odobriti globalno ograničenje cijene za rusku naftu sa skupinom G7 i drugim velikim partnerima. Nećemo posustati dok Ukrajina ne pobijedi Putina u njegovu nezakonitu i barbarskom ratu- rekla je.

OPERIRANJE U RATNIM UVJETIMA U kijevskoj bolnici nestalo je struje tijekom operacije srca djeteta. Doktori nisu odustali

Von der Leyen nije iznijela pojedinosti o mjerama koje će sadržavati deveti krug sankcija.

Osmi krug sankcija dobio je konačno odobrenje prošli mjesec, a uključuje više restrikcija za trgovinu čelikom i tehnološkim proizvodima.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerima Finske i Estonije i zamjenikom premijera Švedske, Von der Leyen je rekla da ruski napadi na ukrajinsku civilnu infrastrukturu kao što je elektroenergetska odgovaraju ratnim zločinima.

ULICE SU ZALEĐENE Velik dio Kijeva bez struje i vode nakon ruskih napada

- Također znam da će naši ukrajinski prijatelji poraziti tu strategiju jer su snažni i imaju pravedan motiv, a mi, EU, bit ćemo uz njih u tim teškim vremenima dok god bude trebalo- rekla je.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Usora1 24.11.2022.

    do sada ih je zabolilo dupe od sankcija, ni nove nece biti pametnije. Dok ameri ispod stola i dalje trguju, englezi isto, eu gradjani placaju ceh za americke igre prijestolja u kom glavnu ulogu ima vojskovodja zelenko koji ukrajinu vodi u unistenje….

Komentiraj...
Vidi sve komentare