To je to što me zanima!

Von der Leyen osudila napad na bolnicu u Gazi: 'Besmislena tragedija, nema opravdanja'

U napadu na bolnicu u Gazi u utorak navečer poginule su stotine Palestinaca, a Izrael i Hamas međusobno se opužuju za taj napad
Vidi originalni članak

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen snažno je u srijedu osudila granatiranje bolnici u Gaze i pozvala da se utvrde sve činjenice te rekla da odgovorni za to moraju odgovarati.

- Sinoćnja nova, besmislena tragedija sve nas je šokirala, scene iz bolnice Al Ahli su užasne i potresne. Nema opravdanja za napad na bolnicu punu civila- rekla je von der Leyen obraćajući se zastupnicima Europskog parlamenta u Strasbourgu.

RAT U IZRAELU Guterres: Pozivam na trenutni humanitarni prekid vatre

Istaknula je da se sve činjenice oko toga događaja moraju utvrditi i da “odgovorni moraju odgovarati”.

U napadu na bolnicu u Gazi u utorak navečer poginule su stotine Palestinaca, a Izrael i Hamas međusobno se opužuju za taj napad.

Palestinski dužnosnici rekli su da je Izrael u zračnom napadu pogodio bolnicu, a ministar zdravstva palestinskih vlasti optužio je Izrael za "masakr". Izrael je za eksploziju u bolnici Al-Ahli al-Arabi okrivio neuspješno lansiranje rakete palestinske skupine Islamski džihad, koja je odbacila odgovornost.

EGIPATSKI PREDSJEDNIK UPOZORAVA Al-Sisi: Prisiljavanje izbjeglica da traže spas na Sinaju izazvao bi rat. Mogu u pustinju Negev

Von der Leyen je rekla da Izrael ima pravo na samoobranu u skladu s međunarodnim pravom. Tijekom posjeta Izraelu prošl tjedan, ona je u izjavama izostavljala da samoobrana mora biti u skladu s međunarodnim pravom, zbog čega je bila kritizirana da je pristrana u korist Izraela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ona optužuje Hamas da je odgovoran za terorističke napade i da njihove žrtve nisu samo Izraelci nego i Palestinci.

- Hamas je teroristička organizacija i Palestinci također trpe teror. Mi podržavamo Palestince i nema proturječja između solidarnosti s Izraelom i humanitarnog djelovanja prema Palestincima- rekla je.

DOČEKAO GA NETANYAHU VIDEO Biden stigao u Tel Aviv, pogledajte naoružane agente koji ga neprestano prate

- Ono što je Hamas učinio nema nikakve veze s legitimnim težnjama palestinskog naroda”, istaknula je predsjednica Komisije.

Upozorila je na povećanje antisemitskih incidenta, uključujući i u Europi.

- U Europi nema mjesta za mržnju, nema tolerancije za mržnju bilo online ili na našim ulicama”, rekla je.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • neidemdalje 19.10.2023.

    rat je besmislen kao i eu...

  • blleee 18.10.2023.

    Ja neznam ko je ovu zenu izabrao da nas vodi, nalosno. Prepostavljam da je hamas kriv vi nikad niste krivi vi gdje dodete tu nastane blagostanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare