To je to što me zanima!

Vozač (67) pijan i bez vozačke bježao policiji kod Malinske: Vrijeđao ih prilikom uhićenja

Vozaču prijeti novčana kazna od najmanje 5000 eura. A zbog remećenja javnog reda i mira prijeti mu i kazna od 700 eura
Vidi originalni članak

Policija je u utorak oko 13 sati na području Svetog Antuna kod Malinske uhitili muškarca (67) koji je vozio automobil bez dozvole i pod utjecajem alkohola. Uz to nije bio vezan. 

- Riječ je o vozaču koji je na semaforu nepropisno zaobišao zaustavljeno teretno vozilo i prošao na znak crvenog svjetla bez zaustavljanja te na raskrižju skrenuo ulijevo bez upaljenog pokazivača smjera (žmigavac), odnosno prethodno nije obavijestio druge sudionike u prometu da skreće u lijevo. K tome se nije zaustavio na zvučne i svjetlosne znakove policijske ophodnje već je nastavio kretanje povećanom brzinom u smjeru Malinske - izvijestili su iz policije.

FILMSKE SCENE Pogledajte snimke: Luda noćna potjera po Zagrebu i obilaznici, oštećeni i policijski automobili

Brzo su ga sustigli i uhitili. Prilikom privođenja ih je vrijeđao i omalovažavao.

- Provjerom je utvrđeno da je 67-godišnjaku vozačka dozvola oduzeta još 2020. godine zbog neodazivanja na izvanredni liječnički pregled, a k tome je upravljao i tehnički neispravnim vozilom. Provedenim alkotestiranjem mu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,27 promila - istaknuli su.

Kazna od 5000 eura

Vozaču prijeti novčana kazna od najmanje 5000 eura. A zbog remećenja javnog reda i mira prijeti mu i kazna od 700 eura.

SUDAR NA OBILAZNICI Teška nesreća u Bjelovaru: U sudaru poginuo vozač traktora
 
Prekršajni sud je u utorak donio presudu protiv muškarca (64) koji je u ponedjeljak oko 21.30 sati upravljao automobilom pod utjecajem alkohola i kretao se zabranjenim smjerom. Uz to, bježao je policiji i oglušio se na znakove zaustavljanja.

- Sankcioniran je novčanom kaznom od 1890 eura i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od šest mjeseci - naveli su.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • crna riba 14.02.2024.

    eee i onu MILICIJU bi isto tako....policija draga di vam je ona disciplinska palica za ovakve, a za trežnjenje hladan tuš

Komentiraj...
Vidi sve komentare