To je to što me zanima!

Vozač kamiona izbacio dvije tone azbesta u blizini vrtića

Gradske vlasti Sydneya u utorak su objavile snimku nadzorne kamere kako bi im javnost pomogla u identifikaciji neodgovornog vozača. Prijeti mu zatvorska kazna
Vidi originalni članak

Vlasti u Australiji tragaju za vozačem koji je na cestu blizu dva dječja vrtića iz kamiona izbacio dvije tone opasnog azbestnog otpada. Gradske vlasti Sydneya u utorak su objavile snimku nadzorne kamere kako bi im javnost pomogla u identifikaciji neodgovornog vozača koji je suočen s kaznom od milijun australskih dolara i sedam godina u zatvoru zbog nelegalnog odlaganja otpada, piše ABC.

Na snimci se vidi kamion koji je 14. prosinca prošle godine otpad bacio u blizini igrališta i vrtića. Roditelji koji su taj dan došli po svoju djecu vozili su preko azbesta. Područje je nakon toga zatvoreno, a stručnjaci za toksični otpad su ga očistili, te je dva dana kasnije područje ponovno proglašeno sigurnim. 

Vlasti vjeruju da je vozač otpad na tom mjestu odložio namjerno, a to potvrđuje i činjenica da je prekrio registarske oznake kako bi izbjegao identifikaciju. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • bajos41 20.03.2013.

    a kod nas tog kao nema..., pa ljudi, tvrtke za zbrinjavanje opasnog otpada jako dobro naplačuju sto odvezu, samo gdje to istovare e to je druga stvar, u kamoin kiper stane svašta, a iskipat se uviejk može negdje gdje nije prometno

  • erika78 19.03.2013.

    Vjerujem da je bilo namjerno jer da nije stao bi i počistio.

  • ljubica24 19.03.2013.

    Nije stvar "gdje" ga je izbacio, već zašto ga nije zbrinuo na siguran način. Njemu je očito bitno da smeće istovari bilo gdje samo ne u "svoje" dvorište.

Komentiraj...
Vidi sve komentare