To je to što me zanima!

Vozač koji je vozio 150 km/h nije imao vozačku dozvolu, nije bio vezan, koristio je i mobitel

Vozač(31) nije imao položen vozački ispit, nije bio vezan sigurnosnim pojasom a prilikom vožnje koristio je mobitel. Protiv vlasnice vozila slijedi prekršajni nalog jer je dala auto osobi koja nema pravo voziti
Vidi originalni članak

Po završenom očevidu PU brodsko-posavska izvijestila je o još nekim bitnim detaljima u vezi teške prometne nesreće koja se danas oko 13 sati dogodila na županijskoj cesti u Zapolju kod Nove Gradiške.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

- Policijski službenici su obavljenim očevidom utvrdili da je 31-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom, te je prilikom vožnje koristio mobitel. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste(mokar kolnik), te atmosferskim prilikama(kiša), 31-godišnjak je izgubio nadzor nad upravljačem automobila, prešao na travnatu površinu i u zanošenju sletio u odvodni kanal - kažu iz policije.

VIDEO: NESREĆA KOD NOVE GRADIŠKE Vozio je 150 km/h?! Triput brže od dopuštenog, zabio se u stup pa ogradu i poginuo na mjestu

Automobil je zatim udario u betonski rub kolnog ulaza i drveni stup javne rasvjete i metalne stupove dvorišne ograde. Od siline udarca se nekoliko puta prevrnuo preko krova i udario u tri stabla.  Vozač je ispao iz automobila i na mjestu događaja smrtno stradao. 

Zbog udara automobila u stup javne rasvjete došlo je do pucanja metalnih vodiča i prestanka isporuke električne energije, o čemu je odmah obaviještena mjerodavna služba zbog saniranja štete.

Tijekom trajanja očevida od 13.15 do 17.20 sati promet je bio zatvoren na županijskoj cesti 4158 u Zapolju i promet je preusmjeravan obilazno - izvijestila je danas u kasnim popodnevnim satima Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Nujić je dodala da će protiv vlasnice vozila ići prekršajni nalog (davanje automobila osobi koja nema pravo upravljati motornim vozilom) zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Idi na 24sata

Komentari 112

  • kormilar 19.04.2021.

    Poginuli je na ovaj način svima dokazao da se automobil ne može na siguran način voziti bez vozačke dozvole brzinom od 150 km na sat razgovarajući na mobitel, ako još uz to nisi vezan sigurnosnim pojasom. Ako je i bilo kakvih nedoumica po tom pitanju, sada ih više nema!

  • tiborko 19.04.2021.

    takve netreba žaliti..amen !!!!

  • RI051_1 19.04.2021.

    Jedan potencionalni ubica manje

Komentiraj...
Vidi sve komentare