To je to što me zanima!

Kolinda se ispričala vozačici, a spremna dati i zamjenski auto

Autobus Kolinde Grabar Kitarović, koji je u utorak zakačio auto u Malom Bukovcu u Krapinsko-zagorskoj županiji, i dalje puni medijski prostor. Policija je priopćila da je vozač kriv za nesreću
Vidi originalni članak

U autobusu je bila i predsjednica, a nakon nesreće je vozač samo nastavio put Lobora gdje je Kolinda Grabar Kitarović imala predizborni skup.

Glasnogovornik PU krapinsko-zagorske Zoran Lončar rekao je kako je do nesreće došlo jer se vozač autobusa nije držao svog desnog traka. Očevidom je utvrđena samo materijalna šteta, nije bilo ozlijeđenih.

TOMISLAV KLAUŠKI Kolindin moto: Bolje nečastan bijeg nego častan poraz na TV

U međuvremenu se vozačica oštećenog auta telefonski čula s predsjednicom koja ju je nazvala i ispričala joj se za nesreću. Rekla je kako nije osjetila udarac jer bi u suprotnom autobus zaustavila i poslala nekoga da vidi što se dogodilo. 

Dječaku koji je s mamom bio u autu iz Ureda predsjednice su poslali slatkiše, a ukoliko bude potrebno, omogućit će oštećenima i psihološku pomoć. Predsjednica je spremna vozačici ponuditi i zamjenski auto, ako njen ne bude popravljen na vrijeme, navodi RTL.

Vozačica je rekla da je nesreća bila na nezgodnoj i dosta uskoj cesti na kojoj nije bilo nikakvog ulegnuća da bi mogla stati više udesno.

- Stala sam iza tog automobila, pomaknula sam se najviše udesno koliko sam mogla da ne sletim u grabu. Povorka je prolazila mimo nas, čini mi se da su bila dva automobila ispred autobusa. Oni su prošli, a autobus nas je okrznuo. Slupan mi je cijeli lijevi dio automobila, retrovizor je otkinut, a najviše su stradala stražnja vrata gdje mi je dijete sjedilo - rekla je vozačica.

Policija: Štićena kolona se ne zaustavlja

- Najviše me začudilo da nitko od te silne povorke nije stao jer je to baš bio udarac. Nitko se nije okrenuo da vidi što se dogodilo. To mi je nevjerojatno - ispričala je i dodala da ju ni kasnije iz Ureda predsjednice nitko nije nazvao. Nakon nesreće je nazvala policiju koja je obavljala očevid iduća dva sata. Istaknula je da je poslala i dopis Uredu.

NESREĆA KOD LOBORA Kolindin autobus udario auto: 'Zašto nitko od njih nije stao?'

U policiji su potvrdili da je došlo do nesreće, ali i objasnili da se, ukoliko se radi o manjoj nesreći, štićena kolona ne zaustavlja odmah, nego stane na prvoj mogućoj lokaciji. Kažu da je to bio i slučaj s prometnom nesrećom u utorak - dio očevida su obavili na mjestu nesreće, a drugi dio u Loboru gdje je bio autobus.

Idi na 24sata

Komentari 361

  • ekstraglupinovinari 15.12.2019.

    Postene ljude ne treba stititi jer se nemaju cega bojati.

  • wooly 14.12.2019.

    Ko zna jel bi meni dala?

  • 13.12.2019.

    Nebi se zacudio da zena iz auta mora platit popravak autobusa

Komentiraj...
Vidi sve komentare