To je to što me zanima!

Vozača beogradskog busa uz jamčevinu pustili kući

Vozač agencije Lasta Janković odmah je platio jamčevinu od 45.000 kuna. Suđenje je zakazano za 23. rujna na Općinskom sudu u Novoj Gradiški
Vidi originalni članak

Igor Janković (33), vozač autobusa u kojem je 16. srpnja na autocesti kraj Nove Gradiške izgorjela 15-godišnja Jelena Berdan i 85-godišnji Miroslav Veljković, u utorak se pojavio na Općinskom sudu u Novoj Gradiški. Kako doznajemo od sutkinje Lidije Klašnja-Petrović, Janković je zatražio branitelja, mogućnost da osigura dokazne prijedloge i obavi uvid u  mišljenje prometnog vještaka. Državno odvjetništvo, koje je predložilo pritvor, prihvatilo je prijedlog da se Jankovića pusti uz jamčevinu od 45.000 kuna, koju je vozač odmah platio. Pustili su ga kući, a suđenje je zakazano za 23. rujna u Novoj Gradiški. Iako je vozač strani državljanin, predmet neće biti proslijeđen Srbiji jer je poginuli Miroslav Veljković bio državljanin Hrvatske, zbog čega slučaj ostaje u nadležnosti suda u Novoj Gradiški. Ako Janković bude izbjegavao pristupiti raspravi, jamčevina će pripasti RH, izdat će se tjeralica, odrediti pritvor, a Jankovića će se privesti na raspravu. Tereti ga se za izazivanje prometne nesreće iz nehaja sa smrtnim posljedicama, za što mu prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • angel7 22.07.2008.

    zao mi je covijeka jer nije namjerno to napravio,a istina je da se vozaci bas i ne odmaraju.

  • sussi 22.07.2008.

    i on bi volio da se to nije desilo , oni umorni , pospani sjedaju za volan , moraju . niko ih ne razumije ako neće mogu napustiti poso .

Komentiraj...
Vidi sve komentare