To je to što me zanima!

Vozaču pukla aorta prije nego se kamionom zabio u kuću?

Dragutin Horvat, vozač koji se u petak kamionom zabio u kuću u Murskom Središću, neslužbeno doznaju Međimurske novine, preminuo je prirodnom smrću...
Vidi originalni članak

Vozač kamiona Dragutin Horvat iz Vugrišinca koji je sletio s ceste, te se zabio u obiteljsku kuću u Murskom Središću preminuo je zbog puknuća aorte, stoji u nalazu obdukcije, neslužbeno doznaju Međimurske novine

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njegov sprovod bit će sutra, u Maloj Subotici, u 14 sati. 

KAMIONOM SE ZABIO U KUĆU Vozač noć prije kobne vožnje bio u bolnici, primio je infuziju

Podsjećamo, Horvat je u petak poslijepodne poginuo zabivši se tegljačem u kuću obitelji Šipek u Murskom Središću.

Noć prije tragedije proveo je u bolnici u Mađarskoj.

Dok policija raspetljava okolnosti nesreće, prijatelji i kolege pokojnog Horvata prepričali su nam svoje posljednje razgovore s njim i pokazali SMS-ove. Jedan od njih je tog kobnog petka ujutro dva puta razgovarao s prijateljem kojeg više nema. Prema njegovim riječima, Dragutin mu se žalio da se ne osjeća dobro te je on zvao u tvrtku da mu nađu zamjenu.

Vlasnik tvrtke, Josip Toplek, za koju je radio sad pokojni vozač, opovrgava tvrdnje Dragutinovih prijatelja. On kaže kako je njegova kći, koja radi u istoj tvrtki, vidjela na GPS-u da se kamion pokrenuo. Horvata je potom kontaktirala da vidi kako se osjeća s obzirom na to da je noć ranije završio u bolnici u Šopronu u Mađarskoj, gdje je stigao iz Beča.

VOZAČ PREMINUO Ostali bez doma: 'Gledao sam kako se kamion zabija u kuću!'

- Horvat je došao ranije u Šopron jer je utovar imao u petak. Nazvao je i rekao da se ne osjeća dobro. Istaknuo je da su mu napravili EKG i dali infuziju te da ima nekih problema. Koliko sam razumio, s kamencima. Moja kći mu je rekla da ode k liječniku - priča nam Toplek i dodaje:

- Ujutro ga je kći nazvala te je rekao da se osjeća dobro i da vozi za Hrvatsku. Nije istina da je tražio zamjenu jer i ja sam vozač i znam što znači sjediti za volanom kamiona.

Toplek tvrdi da je osigurao i vozača koji je trebao odvesti kamion na istovar nakon što Drago stigne u sjedište tvrtke kako bi on mogao otići na pregled. No Drago je u međuvremenu izgubio život za volanom. Tražili smo Topleka da razgovaramo i s njegovom kćeri, no kaže da će biti dostupna u ponedjeljak.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • centarfor 11.12.2019.

    Što je vlasnik htio reći s ovom izjavom glede zamjene za bolesnog vozača: "Nije istina da je tražio zamjenu jer i ja sam vozač i znam što znači sjediti za volanom kamiona".

  • 10.12.2019.

    Ja poznam šefa a i vozača, i priče nisu istina. Čovjek (šef / direktor) nikada u životu nije tjerao nijednog od nas. Ja više ne radim kod njega, ali ne iz tih razloga, već iz razloga da sam prošao u drugu firmu zbog ajmoreć lakšeg posla. Znači kod njega u životu nisam doživio da me tjerao i slične stvari, a niti sam ikad doživio da je bilo kog drugog tjerao. Uvijek je i sam napominjao ako nam se spava, ako nam je loše, stati sastrane pa ako je potrebno pozvati pomoć. Tako da ta priča pada u vodu, vjerojatno je Drago mislio da će uspjeti, ono "ma imam još samo 5km do parkinga firme, pa ću se tamo onda odmoriti", a uspio nije. Žalio se je u telefonskom pozivu (ne upućenom šefu već prijatelju) da ga boli i da osjeća pritisak u prsnom košu i da teže diše, taj njegov prijatelj mu je naravno savjetovao da stane i potraži pomoc, no izgleda da je Drago mislio da će uspjeti se "dovući" do parkinga firme, ali eto :(. Velika šteta, bio je veliki covjek uvijek spreman pomoci, uvijek susretljiv i ljubazan. Jako jako dobrog srca.

  • Budni 10.12.2019.

    Izgleda da njemu zaista nije bilo dobro a sva ova nagađanja su sada uzaludna!Jer od Soprona do Murskog Sredisca je cca 200 km i to se odvozi za 4 sata sa kamionom! A on je putovao više od 10 !

Komentiraj...
Vidi sve komentare