To je to što me zanima!

Vozili mještane na glasovanje i nahranili su ih kobasicama?

Ja i kobasice? Veću glupost odavno nisam čuo. Balog bi trebao prihvatiti poraz. Umjesto da se veselimo što je opet Rom ušao u Sabor, mi se svađamo, kaže Bajrić
Vidi originalni članak

Tražim poništenje izbornih rezultata na biračkim mjestima u Sitnicama kod Murskog Središća i u romskom naselju Kuršancu kod Čakovca. Imamo dokaze da se mještane kojima su obećane kobasice i pivo u kombijima dovozilo na biračka mjesta. Time sam izgubio najmanje 150 glasova, kaže Željko Balog, kojeg su samo 24 glasa dijelila od životnog sna - fotelje u Hrvatskom saboru. Umjesto njega, u saborske klupe ide Veljko Kajtazi, također pripadnik romske nacionalne manjine, koji ga je pobijedio za 0,53 posto glasova. Balog od Državnoga izbornog povjerenstva traži da se izbori u ta dva sela ponove.

- Bajro Bajrić organizirao je čašćenje kobasicama i alkoholom, i time dio birača nagovorio da glasuju za drugog kandidata. Riječ je o očitom kršenju izbornih pravila - tvrdi Balog, inače predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije i udruge Roma Bajaša. Pisao je, kaže, i predsjedniku Ivi Josipoviću, pisat će i Ustavnom sudu, a spreman je i na mirni prosvjed koji najavljuju za 12. prosinca.

Balog se kandidirao u 12. izbornoj jedinici za predstavnika romske, njemačke, austrijske, bugarske, poljske, rumunjske, rusinske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjine. Prozvani Bajro Bajrić, predsjednik udruge Romi za Rome Hrvatske opovrgava da stoji iza vrbovanja glasača u ta dva sela.

- Ja i kobasice? Veću glupost odavno nisam čuo. Balog bi trebao prihvatiti poraz i priznati da je pobijedio bolji kandidat. On sam je ljude dovozio na birališta i zastrašivao ih. Umjesto da se veselimo što je ponovno jedan Rom ušao u Sabor, mi se svađamo i sami sebe segregiramo. To što su mještani pili i jeli nije nikakva novost. U romskim naseljima je svaki dan veselica, stoji se, pije i mezi - odgovara Bajrić.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • rumun 08.12.2011.

    Ti maršale , neznam od kud ti te informacije , no neznaš šta se skriva iza tih kobasica i zašto su pojedinci to morali učiniti?! Znaš li o kakvoj se svoti radi ,,,kolikoi je Joškec(prevoznik) dobio pahara ? bolje da neznaš.

  • rumun 08.12.2011.

    Hehehehehehe party? Ustavni sud će sve razjasniti , ovo se ne radi o kobasicama već o krivičnom djelu ,koji za sobom snosi posljedice. Kupovanje socijalno marginaliziranih osoba sa alkoholom i kobasicama...u vrijeme ove krize i ja bih glasao za Bajrića kad nebih imao što da jedem. No ništa čudno Bajrić je uvijek u žetvi i on je mogao ovdje i vola donest pečenoga , natorbao se bajo para i para iz pretpristupnih fondova, A što sada Romi imaju sa ovim Romom , isto što i do sada sastav Balkanske asocijacije...... Gdje su autoktorni Romi ? sada će trebati četiri godine dok se opet najedu bajrine kobasice...hehehehehehehe

  • marshal-tito 07.12.2011.

    obojica su vozila svoje ljude u kombijima na biralište, ali je Bajrić očito izabrao bolju taktiku: ovaj im je servirao pivo i kobasice , a Balog je na svoje vikao i zaštrašivao ih. A, ovo da je u romskim naseljima stalno party, to je živa istina. Svaki dan, Dan pobjede :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare