To je to što me zanima!

Vozio brzo i usmrtio pješaka koji je nepropisno prelazio

Do prometne nesreće došlo je na način da 52-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući kombijem, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste tako da pravovremeno nije uočio pješaka
Vidi originalni članak

Na cesti u Risvici pokraj Kumrovca u petak navečer dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo pješak na kojeg je naletjelo kombi vozilo.

Prema informaciji iz Policijske uprave Krapinsko-zagorske, nesreća dogodila se oko 19 sati, a na pješaka je naletjelo kombi vozilo. 

OČEVID Kombi je naletio na pješaka kod Kumrovca: Poginuo je

Kako kažu u prioćenju, do prometne nesreće došlo je na način da 52-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući kombijem, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste tako da pravovremeno nije uočio pješaka, 66-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je započeo prelaziti kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza.

Tom prilikom vozač vozila, pokušavajući izbjeći udar, skrenuo je vozilom u lijevu stranu te prednjim desnim djelom vozila udario u pješaka koji je od zadobivenih ozlijede na mjestu nesreće preminuo. Tijelo smrtno stradalog prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu - prenosi Zagorje.com

Idi na 24sata

Komentari 37

  • tutek 02.12.2019.

    Hoće li tko konačno početi kažnjavati pješake kad po MRAKU bauljaju po cesti??? Žao mi je vozača koji zbog nečije nepromišljenosti čitav život ima traumu.

  • Krešo_1_1 01.12.2019.

    Nisam ni mislio da je pješak propisno prelazio

  • stremiti 30.11.2019.

    Žao mi je poginulog pješaka ali je kriv za svoju smrt svojim neopreznim prelaskom ceste. Policijska mantra o neprilagošenoj brzini je sasvim izvan pameti. Ako je vozio prema ograničenju brzine onda vozač nije kriv. Kojom je točno brzinom po mišljenju policije trebao voziti vozać kombija da ne udari pješaka koji prelazi cestu na neobilježenom mjestu. 20km/h možda. Neka stave znak na svim cestama ograničenje 20 km/h u slučaju da neki pješak prelazi cestu gdje nije označeno pa još ako je mrak. Jer kada će netko početi prelaziti se ne može predvidjeti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare