To je to što me zanima!

Nasukao se s gliserom, bio je nepokretan kad su ga našli

Odmah po zaprimljenoj dojavi iz MRCC Rijeka pokrenuta je koordinirana spasilačka akcija u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar. S obzirom na opisane tjelesne ozljede, uz spasioce je bio i tim Hitne pomoći
Vidi originalni članak

Vlasnik glisera oporavlja se u bolnici nakon što se u subotu oko 15.35 sati nasukao na hridi otočića Veli Dužac nedaleko od Biograda. Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) dojavu o pomorskoj nesreći dobili su upravo od muškarca, koji je u pozivu izvijestio kako je teško ozlijeđen i nepokretan te da se na gliseru nalaze i dva njegova maloljetna sina. Bili su lakše ozlijeđeni.

- Odmah po zaprimljenoj dojavi iz MRCC Rijeka pokrenuta je koordinirana spasilačka akcija u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar. S obzirom na opisane tjelesne ozljede, službenici LK Zadar su na spasilačku brodicu ukrcali djelatnike Hitne medicinske pomoći te su na poziciju nesreće stigli u 16.18 sati. Ondje su zatekli oštećeno plovilo cijelom dužinom nasukano na otočke hridi i troje ozlijeđenih, koji su se nalazili u krmenome dijelu brodice - napisali su u izvješću Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

USMRTIO JU GLISER NA KRKU Roditelji tragično preminule Austrijanke opet u Hrvatskoj: Ne želimo doći nikada više...

Zbog nedovoljne dubine mora evakuacija teško ozlijeđenoga voditelja brodice i njegovo dvoje djece obavljena je pomoćnom brodicom  u vlasništvu jahte, koja se sidrila u blizini pozicije ove pomorske nesreće.

Nakon prekrcaja zbrinuli su teško ozlijeđenog muškarca, a djecu su sanirali ogrebotine. Kad su pristali u Biograd na moru, drugi tim Hitne preuzeo je čovjeka i prevezao ga do zadarske bolnice. Službenici Lučke kapetanije Zadar dvoje djece prevezli su u mjesto Dobropoljana, na otoku Pašmanu, gdje su ih u 18.15 sati predali članovima obitelji.

- Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće nastavit će se sukladno zdravstvenom stanju ozlijeđenog voditelja, ujedno i vlasnika nasukane brodice dužine 8,5 metara, zastave Republike Hrvatske, kojemu su utvrđene teške tjelesne ozljede, a značajna oštećenja ustanovljena su i na plovilu, dok na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša - napisali su u Ministarstvu mora.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • lokal patriota 29.06.2020.

    Niste naveli koliko je imao promila.

  • nori 🖖 29.06.2020.

    Koliko promila ?

  • AntOnio_6 29.06.2020.

    Sinkopa???

Komentiraj...
Vidi sve komentare