To je to što me zanima!

Vraćaju se hladnoća, kiša i jaka bura, a ponegdje će biti i mraza

Najviša dnevna temperatura zraka bit će u padu, manje u petak, a znatnije u mnogim krajevima za vikend, pa će poslijepodneva u nedjelju i ponedjeljak ponegdje na kopnu biti hladna
Vidi originalni članak

Četvrtak je bio posljednji ovotjedni topli i sunčani dan diljem Hrvatske. Od petka do ponedjeljka bit će oblačnije i vjetrovitije, uz povremenu kišu, često i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i obilniji, prognoziraju HRT-ovi meteorolozi.

U gorju će, osobito višem, u nedjelju i ponedjeljak mjestimice padati i snijeg. Od utorka ponovno stabilnije, većinom suho i barem djelomice sunčano, ali ne zadugo.

U petak će jačati jugozapadnjak, na Jadranu sve češće i jugo, koje će od subote gdjekad biti i jako, možda čak i olujno, a u nedjelju će na sjevernom dijelu zapuhati još jača bura, s kojoj će biti poteškoća u prometu, osobito podno Velebita. Početkom novoga tjedna većinom bura i tramontana, ali uz slabljenje.

Jutra sve hladnija

Jutra će do subote biti toplija nego u četvrtak, zatim hladnija. U utorak na kopnu postoji mogućnost mjestimična slaba mraza pri tlu.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će u padu, manje u petak, a znatnije u mnogim krajevima za vikend, pa će poslijepodneva u nedjelju i ponedjeljak ponegdje na kopnu biti hladna kao malo kada u te dane svibnja. Od utorka pak ponovno toplije....

U iduća tri dana na kopnu još oblačnije i kišovitije, tijekom vikenda i uz izraženiju oborinu, a u subotu i uz veću vjerojatnost grmljavine. Uz zahladnjenje u nedjelju i ponedjeljak u gorju će biti i susnježice i snijega, osobito u višim predjelima. U nedjelju će zapuhati većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u istočnim krajevima sjeverozapadni. Temperatura će biti u padu, osobito u središnjim i gorskim predjelima. U utorak i srijedu sunčanije i danju toplije, ali uz relativno hladna jutra.

Stabilnije tek od utorka

I na Jadranu hladnije, posebice na sjevernom dijelu, te će do ponedjeljka biti promjenljivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova i grmljavinom. Tijekom vikenda će biti i obilnije kiše. Umjereno i jako jugo, u nedjelju će na sjevernom Jadranu okrenuti na jaku do olujnu buru, a u ponedjeljak na sjeverni vjetar.

Od utorka sunčanije i toplije uz sjeverozapadnjak, a u četvrtak i jugo, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing., iz DHMZ-a.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • jele112 04.05.2019.

    Zato je u veljači bilo ko što je trebalo bit u svibnju

  • anane 03.05.2019.

    Ne,ne,ne!!! Molila bi da mi netko napiše prognozu za Split 12.05.( negdi kazu,bura,negdi kiša,negdi tramontana,negdi poboljšanje,negdi zahlađenje,ja bi taj dan barem malo sunca)...ajmo,iscekujem vašu pouzdanu prognozu..:-)

  • zvrka1977 03.05.2019.

    Prije tri godine je u ovo doba pao snijeg u Zagrebu. Čemu čuđenje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare