Obavijesti

News

Komentari 46

Vraćaju se hladnoća, kiša i jaka bura, a ponegdje će biti i mraza

Vraćaju se hladnoća, kiša i jaka bura, a ponegdje će biti i mraza
1

Najviša dnevna temperatura zraka bit će u padu, manje u petak, a znatnije u mnogim krajevima za vikend, pa će poslijepodneva u nedjelju i ponedjeljak ponegdje na kopnu biti hladna

VIDEO

Četvrtak je bio posljednji ovotjedni topli i sunčani dan diljem Hrvatske. Od petka do ponedjeljka bit će oblačnije i vjetrovitije, uz povremenu kišu, često i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i obilniji, prognoziraju HRT-ovi meteorolozi.

U gorju će, osobito višem, u nedjelju i ponedjeljak mjestimice padati i snijeg. Od utorka ponovno stabilnije, većinom suho i barem djelomice sunčano, ali ne zadugo.

U petak će jačati jugozapadnjak, na Jadranu sve češće i jugo, koje će od subote gdjekad biti i jako, možda čak i olujno, a u nedjelju će na sjevernom dijelu zapuhati još jača bura, s kojoj će biti poteškoća u prometu, osobito podno Velebita. Početkom novoga tjedna većinom bura i tramontana, ali uz slabljenje.

pljusak

Jutra sve hladnija

Jutra će do subote biti toplija nego u četvrtak, zatim hladnija. U utorak na kopnu postoji mogućnost mjestimična slaba mraza pri tlu.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će u padu, manje u petak, a znatnije u mnogim krajevima za vikend, pa će poslijepodneva u nedjelju i ponedjeljak ponegdje na kopnu biti hladna kao malo kada u te dane svibnja. Od utorka pak ponovno toplije....

U iduća tri dana na kopnu još oblačnije i kišovitije, tijekom vikenda i uz izraženiju oborinu, a u subotu i uz veću vjerojatnost grmljavine. Uz zahladnjenje u nedjelju i ponedjeljak u gorju će biti i susnježice i snijega, osobito u višim predjelima. U nedjelju će zapuhati većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u istočnim krajevima sjeverozapadni. Temperatura će biti u padu, osobito u središnjim i gorskim predjelima. U utorak i srijedu sunčanije i danju toplije, ali uz relativno hladna jutra.

Stabilnije tek od utorka

I na Jadranu hladnije, posebice na sjevernom dijelu, te će do ponedjeljka biti promjenljivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova i grmljavinom. Tijekom vikenda će biti i obilnije kiše. Umjereno i jako jugo, u nedjelju će na sjevernom Jadranu okrenuti na jaku do olujnu buru, a u ponedjeljak na sjeverni vjetar.

Od utorka sunčanije i toplije uz sjeverozapadnjak, a u četvrtak i jugo, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing., iz DHMZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.