To je to što me zanima!

Vraćaju se Hrvati iz Wuhana, prvo idu u karantenu 14 dana

Nije još točno objavljeno kad će se vratiti, ali iz ministarstva kažu kako će to biti uskoro. Čim dođu u Hrvatsku morat će, kao i ostali državljani EU, provesti 14 dana u karanteni
Vidi originalni članak

Četvero hrvatskih državljana, bračni par i dvije studentice, koliko ih trenutno boravi u Wuhanu, kineskom gradu iz kojeg je krenula zaraza koronavirusa i koji je pretvoren u veliku karantenu, vraćaju se u Hrvatsku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Veleposlanstvo RH u Pekingu obavijestilo ih je da se trenutno radi na organizaciji njihovog skorog povratka u Hrvatsku koju radi Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo zdravstva u suradnji s EU partnerima.

UŽIVO: KORONAVIRUS U ITALIJI? Na kruzeru je zarobljeno 7000 ljudi, u karanteni su i 2 Hrvata

Sve je to u sklopu posebnog kriznog mehanizma Vijeća EU koji je pokrenula Hrvatska kao zemlja koja trenutno predsjeda Europskom unijom. Nije još točno objavljeno kad će se vratiti, ali iz ministarstva kažu kako će to biti uskoro.

Čim dođu u Hrvatsku morat će, kao i ostali državljani EU, provesti 14 dana u karanteni. 

VIDEO: Bili smo u karanteni, evo kako izgleda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 42

  • 31.01.2020.

    Okice moje lepe.Pogle ju kak ima lepe okice!!!

  • Hrvat300 30.01.2020.

    Dakle zahvaljujuću našoj Vladi i našim tzv."stručnjacima" možemo očekivati zarazu korona virusom.Zašto?Zato jer sve normalne zemlje sa stručnjacima koji imaju imalo soli u glavi karantene rade na aerodromu a ne u bolnicama.Zašto tako?Pa zato jer svaki pravi stručnjak zna da putem od aerodroma do bolnice svaka zaražena osoba tim virusom može zaraziti i dodatno bar desetak osoba oko sebe a koje uopće naredna dva tjedna ni ne moraju uopće znati da su zaražene jer fizička obilježja zaraze mogu biti potpuno nevidljiva.Ne treba biti doktor sa magisterijom da bi logično zaključio da tih svakih deset zaraženih također dok ne znaju da su zaraženi,mogu zaraziti i dodatnih 10 ili 20 ili više osoba oko sebe.Ah,zaboravih pa naša sveučilišta su nadaleko poznata već godinama pa i desetljećima po proizvodnji jakoooo kvalitetnog kadra...................................na rang listama su oko 600 pa do 700-oh ili 800-og mjesta,vjerovatno i iza Burkine Faso ili Laosa i Kambodže.

  • krivolov 30.01.2020.

    Dobrodošli

Komentiraj...
Vidi sve komentare