To je to što me zanima!

Vraćaju se? Tuzlanski radnici prihvatili uplate od 300 maraka

Prihvatili su 300 KM (oko 1175 kuna) i paket u vrijednosti od 100 KM (oko 391 kunu). 'Mislimo da će nam novac uplatiti na naše račune', kaže Hrustan Muminović
Vidi originalni članak

Radnicima propalih tuzlanskih tvrtki, koji su u srijedu, zbog teške gospodarske situacije, pješice krenuli prema granici s Hrvatskom, vlasti Tuzlanskog kantona ponudili su uplate na račune u iznosu od 300 konvertibilnih maraka (oko 1175 kuna) i paket u vrijednosti od 100 KM (oko 391 kunu), što su radnici prihvatili, prenosi Dnevni avaz. 

Sredstva će im biti uplaćena preko Crvenog križa, a više informacija trebalo bi biti poznato nakon sastanka predsjednika sindikata i radnika.

Oko 200 radnika prošlu je noć prespavalo u nekadašnjoj diskoteci Colosseum u Ormanici kod Gradačca

U petak je radnicima javljeno da se napravi popis svih radnika kako bi im ispunio njihov prvi zahtjev o socijalnoj pomoći u iznosu od 400 KM.

- Mislimo da će nam sredstva biti uplaćena na naše račune - rekao je za Dnevni avaz Hrustan Muminović, potpredsjednik sindikata radnika tvrtke Dita.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Bosanac Mrki 27.12.2014.

    Problem je loša privatizacija tih firmi u Tuzli...npr.u Tešnju su se jako brzo privatizirale firme ali svaka sa uspjehom i rade bolje nego ikad ljudi žive možda bolje čak od građana u Hrvatskoj.

  • propala komunjara 26.12.2014.

    Tko je rekao da se vraćaju ,nastavlju prema Hrvatskoj moraju doći glasati na izbore

  • meduza314 26.12.2014.

    Stvarno mi nije jasno, šta misle da bi dobili ovdje kod nas?! I još da dodam, sad kad nemaju više kud, sada bi oni u Hrvatsku, a neće Hrvatima u Bosni dati ista prava koja imaju Srbi i Muslimani... Sve skupa, jad i bijeda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare