To je to što me zanima!

Vratila se zima: Na Zavižanu 40 cm snijega, pao i u Zagrebu

Na postaji Parg-Čabar u 20 h izmjerena su 2 centimetra snijega, a na Zavižanu 40 centimetara. Snijeg se spustio i u neke niže dijelove kontinentalne Hrvatske
Vidi originalni članak

Kako je i najavljeno, u srijedu na Jadranu kiša, mjestimice obilnija popraćena munjama, gromovima i jakim vjetrom, a u gorju snijeg. Na postaji Parg-Čabar u 20 h izmjerena su 2 centimetra snijega, na Zavižanu čak 40 centimetara, a bijele pahulje zabijelile su i neke niže dijelove kontinentalne Hrvatske.

- Danas popodne smo išli relacijom Voćina-Đedovica i naišli na gust snijeg. Iako je prohodno, vidljivost je otežana i snijeg je gust. Temperatura je sigurno bila 0 stupnjeva, rekao je čitatelj koji nam je poslao fotografije.

Iako se travanj izmiče kraju, snijeg pada i u Zagrebu. Zimski ugođaj zahvatio je podsljemensku zonu grada. Za sada se snijeg ne prima za podlogu pa ga, nadajmo se, neće biti potrebno čistiti.

Ni loše vrijeme nije omelo rekreativce da na malonogometnom terenu u Šestinama zaigraju nogomet. Dečkima ni snježne pahulje ni niže temperature nisu pokvarile zabavu. 

Mokrih i skliskih kolnika mjestimice ima u središnjoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji. Snijeg pada mjestimice u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Lici.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac. Državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno otvorena je za sav promet uz obaveznu zimsku opremu.

Iz HAK-a vozačima savjetuju da na put ne kreću bez zimske opreme te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze sa upaljenim dnevnim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

U Lici i Slavoniji još moguće malo snijega

U četvrtak se na Jadranu očekuje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. U unutrašnjosti pretežno oblačno, ponegdje s kišom, a u Lici i Slavoniji još je moguće i malo snijega. Bit će vjetrovito, na kopnu uz jak i na udare olujan sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu uz jaku i olujnu buru i tramontanu. Najniža jutarnja temperatura od -1 do 4, na Jadranu od 4 do 8, a najviša dnevna uglavnom od 3 do 8 u unutrašnjosti te između 10 i 14 °C na Jadranu.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • belizagrebgrad 20.04.2017.

    U Zagrebu se spustila gusta magla, iznad.

  • Jersey 20.04.2017.

    Ispalo vam U (Zagrebu) 😁

  • carla mia 20.04.2017.

    Pada i u Sl. Brodu

Komentiraj...
Vidi sve komentare