To je to što me zanima!

Vratio se pesimizam: Premijer i predsjednik manje popularni

Prvi put od dolaska na vlast Vlade Zorana Milanovića više građana misli da zemlja ide u pogrešnom smjeru, njih 49 posto. Za 37 posto građana ide u dobrom smjeru
Vidi originalni članak

U suradnji s agencijom Ipsos Puls Dnevnik Nove TV objavio je rezultate istraživanja koji pokazuju da se u Hrvatsku vratio pesimizam. 

Prvi put od dolaska Vlade Zorana Milanovića više građana misli da zemlja ide u pogrešnom smjeru, njih 49 posto. Da zemlja ide u dobrom smjeru smatra 37 posto  građana. 

Prije samo mjesec dana 46 posto građana mislilo je da zemlja ide u dobrom smjeru, a njih 40 posto da ide u lošem.

Potpora za smjer kojim ide zemlja pala je kod birača Kukuriku koalicije. Prije mjesec dana u pozitivan smjer je vjerovalo više od 70 posto njihovih birača, a danas to vjeruje 65 posto SDP-ovaca i 55 posto HNS-ovaca.

Situacija se promijenila i kod birača HDZ-a, ali na bolje. Trenutno svaki treći HDZ-ovac misli da zemlja ide u prvom smjeru, a prije mjesec dana to je mislio svako četvrti njihov birač. 

Čačić biračima HNS-a tek na šestom mjestu

Vlada svojom politikom uživa visokih 51 posto potpore, ali i to je za osam posto manje nego u veljači. Porastao je i broj protivnika Vladine politike, s 28 posto u veljači na 37 posto u ožujku.

Potpora SDP-u sad iznosi 32,7 posto. Ovo je prvi mjesec od kolovoza prošle godine da im potpora ne raste. HDZ ima potporu od 17 posto, a za jedan od najlošijih rejtinga posljednjih godina krivi su vjerojatno unutarstranački izbori.

Školskim ocjenama Vlada ima 2,82 i bilježi pad, kao i predsjednik koji je dobio ocjenu 3,53. Sabor je ocijenjen sa 2,38. 

Josipović je prije mjesec dana imao potporu 84 posto, a ona sada iznosi 78 posto. To je njegov najlošiji rejting u posljednjih godinu dana, a štetu mu je vjerojatno nanio slučaj ZAMP. Za šest posto pala je i potpora premijeru Milanoviću koji sada uživa povjerenje 64 posto građana. 

Zanimljivi su i birači HNS-a kojima je njihov predsjednik Radimir Čačić tek na šestom mjestu najdražih političara. Ispred njega su im i predsjednik i premijer, kao  i Laburist Dragutin Lesar, Ivan Grubišić i Boris Šprem.  


Idi na 24sata

Komentari 37

  • MarinaTot 27.03.2012.

    Vratio se? Kad je otišao? A čak i ako se vratio pesimizam, stvarno ne znam zašto.. Čekaj, možda jer još uvijek kradu svi? Ili možda zato kaj oni "gore" imaju enormne plaće, a oni "dolje" skapavaju od gladi? Ili možda zato kaj svatko svoga gura na mjesta bez natječaja? Ili pak zato kaj se još uvijek troši novac na gluposti i rasprodaje sve kaj se ima? Stvarno ne znam zašto ljudi pucaju na "ovakve sitnice", pa Hrvatska je super... NOOOOT! Isuse bože, a ja sam mislila da su zemlje poput Libije, Sirije i ostale po kojima se pljuje u banani, stupid me...

  • goyko 27.03.2012.

    hahaha.....kako li se samo naslađujem čitajući ovakve vijesti i komentare.....izgleda da je počelo stizati do mozga narodu šta je birao.....

  • dahhmal 27.03.2012.

    Jedino su kukurikat i znali za vodit državu su nesposobni, samo se kočopere i smješkaju a narodu sve teže.

Komentiraj...
Vidi sve komentare