Obavijesti

News

Komentari 37

Vratio se pesimizam: Premijer i predsjednik manje popularni

Vratio se pesimizam: Premijer i predsjednik manje  popularni
2

Prvi put od dolaska na vlast Vlade Zorana Milanovića više građana misli da zemlja ide u pogrešnom smjeru, njih 49 posto. Za 37 posto građana ide u dobrom smjeru

VIDEO

U suradnji s agencijom Ipsos Puls Dnevnik Nove TV objavio je rezultate istraživanja koji pokazuju da se u Hrvatsku vratio pesimizam. 

Prvi put od dolaska Vlade Zorana Milanovića više građana misli da zemlja ide u pogrešnom smjeru, njih 49 posto. Da zemlja ide u dobrom smjeru smatra 37 posto  građana. 

Prije samo mjesec dana 46 posto građana mislilo je da zemlja ide u dobrom smjeru, a njih 40 posto da ide u lošem.

Potpora za smjer kojim ide zemlja pala je kod birača Kukuriku koalicije. Prije mjesec dana u pozitivan smjer je vjerovalo više od 70 posto njihovih birača, a danas to vjeruje 65 posto SDP-ovaca i 55 posto HNS-ovaca.

Situacija se promijenila i kod birača HDZ-a, ali na bolje. Trenutno svaki treći HDZ-ovac misli da zemlja ide u prvom smjeru, a prije mjesec dana to je mislio svako četvrti njihov birač. 

Čačić biračima HNS-a tek na šestom mjestu

Vlada svojom politikom uživa visokih 51 posto potpore, ali i to je za osam posto manje nego u veljači. Porastao je i broj protivnika Vladine politike, s 28 posto u veljači na 37 posto u ožujku.

Potpora SDP-u sad iznosi 32,7 posto. Ovo je prvi mjesec od kolovoza prošle godine da im potpora ne raste. HDZ ima potporu od 17 posto, a za jedan od najlošijih rejtinga posljednjih godina krivi su vjerojatno unutarstranački izbori.

Školskim ocjenama Vlada ima 2,82 i bilježi pad, kao i predsjednik koji je dobio ocjenu 3,53. Sabor je ocijenjen sa 2,38. 

Josipović je prije mjesec dana imao potporu 84 posto, a ona sada iznosi 78 posto. To je njegov najlošiji rejting u posljednjih godinu dana, a štetu mu je vjerojatno nanio slučaj ZAMP. Za šest posto pala je i potpora premijeru Milanoviću koji sada uživa povjerenje 64 posto građana. 

Zanimljivi su i birači HNS-a kojima je njihov predsjednik Radimir Čačić tek na šestom mjestu najdražih političara. Ispred njega su im i predsjednik i premijer, kao  i Laburist Dragutin Lesar, Ivan Grubišić i Boris Šprem.  


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...