To je to što me zanima!

Legalizacija uz more bit će 20 puta skuplja od one u Slavoniji

Ministar graditeljstva rekao je da je ministarstvo pri izmjenama nastojalo biti što pravednije. Produžili su i rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju do 30.6.2013.
Vidi originalni članak

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak je predstavio izmjene i dopune Zakona o postupanju s nezakonito sagrađenim zgradama. Istaknuo je kako je jako teško postići apsolutnu pravdu, ali je Ministarstvo pri izmjenama nastojalo biti što pravednije. 

Neke od najvažnijih prijedloga izmjena su da se omogući ozakonjenje većeg broja zgrada, primjerice tim prijedlogom moći će se legalizirati objekti u zaštićenom obalnom području mora u pojasu od 70 metara. Sljedeća izmjena je uvjetno ozakonjenje zgrada primjerice unutar arheološkog nalazišta za što treba suglasnost nadležnog tijela. 

Predložena je i podjela objekata za legalizaciju u četiri grupe: zahtjevne zgrade veće od 400 metara kvadratnih, manje zahtjevne zgrade, jednostavne zgrade i pomoćne zgrade.  

Također bi prije izdavanja rješenja o izvedenom stanju bilo potrebno platiti samo naknadu za zadržavanje u prostoru. 

Produžen je i rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju, do 30. lipnja 2013. godine. U ministarstvu su naveli i da je dokumentacija za legalizaciju pojednostavljena te da je sam postupak mnogo brži i efikasniji. 

- U Europsku Uniju želimo ući kao uredna zemlja - rekao je ministar i dodao da je moguće legalizirati samo objekte snimljene do 21. 6. 2011. godine.

- Za one koji sad rade na divlje ili to tek misle nećemo imati tolerancije - poručio je i dodao da će najskuplja legalizacija biti za objekte u obalnom pojasu. 

- Legalizacije kuće unutar pojasa 70 metara od mora stajat će prema nekim procjenama oko 20 puta više nego legalizacija poljoprivrednog objekta negdje u Slavoniji - rekao je Vrdoljak. 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Boy X 03.04.2012.

    Legendarna slika je VIR,zahvalujuči misici Dropulički.

  • Antisa_1 03.04.2012.

    da u slavoniji kosta 50-do 100 tisuca kuna i to je vama jevtino za jadnike koji nemaju sto jesti!!! sramota vas bilo !!!

  • DanijelKnežević 02.04.2012.

    nakon odlaska dropulićke mislio sam da gori čovjek ne može doći jer ona je rušila siromašne vikendice da bi danas na tom mjestu niknule viletine no mene zanima moja kuća kojoj je dvorište ujedno i riva a napravljena prije 200god. ili još možda će zvučati morbidno mjesto u kojem more udara u zidine groblja kako će te to riješiti gospodo birokrati a nitko od vas nije malodoban pa da nije vidio što se je radilo a ja tvrdim da su te vikendice napravljene prije 30-40 god pa pitam birokraciju umopametne do kad i dali uopće znate što radite i dokle ćete stići astoka sitnog zuba sve pasivno promatrati

Komentiraj...
Vidi sve komentare