Obavijesti

News

Komentari 37

Legalizacija uz more bit će 20 puta skuplja od one u Slavoniji

Legalizacija uz more bit će 20 puta skuplja od one u Slavoniji
1

Ministar graditeljstva rekao je da je ministarstvo pri izmjenama nastojalo biti što pravednije. Produžili su i rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju do 30.6.2013.

VIDEO

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak je predstavio izmjene i dopune Zakona o postupanju s nezakonito sagrađenim zgradama. Istaknuo je kako je jako teško postići apsolutnu pravdu, ali je Ministarstvo pri izmjenama nastojalo biti što pravednije. 

Neke od najvažnijih prijedloga izmjena su da se omogući ozakonjenje većeg broja zgrada, primjerice tim prijedlogom moći će se legalizirati objekti u zaštićenom obalnom području mora u pojasu od 70 metara. Sljedeća izmjena je uvjetno ozakonjenje zgrada primjerice unutar arheološkog nalazišta za što treba suglasnost nadležnog tijela. 

Predložena je i podjela objekata za legalizaciju u četiri grupe: zahtjevne zgrade veće od 400 metara kvadratnih, manje zahtjevne zgrade, jednostavne zgrade i pomoćne zgrade.  

Također bi prije izdavanja rješenja o izvedenom stanju bilo potrebno platiti samo naknadu za zadržavanje u prostoru. 

Produžen je i rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju, do 30. lipnja 2013. godine. U ministarstvu su naveli i da je dokumentacija za legalizaciju pojednostavljena te da je sam postupak mnogo brži i efikasniji. 

- U Europsku Uniju želimo ući kao uredna zemlja - rekao je ministar i dodao da je moguće legalizirati samo objekte snimljene do 21. 6. 2011. godine.

- Za one koji sad rade na divlje ili to tek misle nećemo imati tolerancije - poručio je i dodao da će najskuplja legalizacija biti za objekte u obalnom pojasu. 

- Legalizacije kuće unutar pojasa 70 metara od mora stajat će prema nekim procjenama oko 20 puta više nego legalizacija poljoprivrednog objekta negdje u Slavoniji - rekao je Vrdoljak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa