To je to što me zanima!

Vrdoljak: Most je ili nestručan ili igra dvostuku igru s Inom

Podvojene ličnosti, kao što su se dogodile jučer u liku i djelu ministra Dobrovića,  vrlo su opasne za strateške interese RH i za Plenkovićevu Vladu, kaže Vrdoljak
Vidi originalni članak

Ivan Vrdoljak u ime Kluba zastupnika HNS-a i HSU- a sazvao je danas u Hrvatskom saboru konferenciju na temu: "Mol odlučio dovršiti započeti posao u Hrvatskoj - potpuno uništiti Inu". Vrdoljak je prozvao Most zbog nestručnosti, neznanja i nesnalaženja.

-  Ono što smo vidjeli jučer, prvo je neshvaćanje kolega iz Mosta da su na Vlasti već godinu dana, a drugo, što je jako zabrinjavajuće, to je način funkcioniranja Ministarstva zaštite okoliša i energetike gdje se  vidjelo, prilično plastično, da je ministar Dobrović prije podneva bio  ministar zaštite okoliša pa se zalagao za gašenje svih rafinerijskih kapaciteta u Hrvatskoj i za to da će doći postfosilna era. Ona će vjerojatno doći, ali teško u našim životima. Onda je u popodnevnim satima bio ministar energetike. Podvojene ličnosti, kao što su se dogodile jučer u liku i djelu ministra Dobrovića,  vrlo su opasne za strateške interese RH i za Plenkovićevu Vladu koja već u prvim danima pokazuje nejasnoću u  ključnim stavovima koje moraju zauzeti - rekao je Vrdoljak.

Od Vlade traži jasne odgovore na jučerašnju Dobrovićevu izjavu da se razgovori o gašenju rafinerije u Sisku vode.

- Mi smo jučer čuli od ministra Dobrovića: "Vodimo razgovore  u Vladi  o zatvaranju rafinerije u Sisku". Tko vodi razgovore, u čije ime, s kojim ciljem? Kada smo odlučili pregovarati s kolegama iz MOL- a prije četiri godine, tada je Vlada RH imenovala pregovarački tim sa stavovima i temama koje se trebaju pregovarati. To se nije radilo tajno, ispod stola, to se ne smije tako raditi- poručio je.

Ponovno je spomenuo jučerašnju konfuznu situaciju i Dobrovićeve različite izjave ujutro i popodne.

- To što je popodne isti čovjek došao u funkciji ministra energetike pa se ispravljao u svojim izjavama, možemo shvatiti na dva načina, a oba dva su jako opasna. Prvo je da se igra dvostruka igra, znači da jedno govore, drugo rade. To je vrlo opasno ako je Most krenuo ispod stola s dvostrukom igrom već dogovorene stvari realizirati s kolegama iz MOL- a. Druga opcija je, a to je po meni još veći problem jer dvostruke igre se otkriju, neusklađenost Mostovih ministara i zastupnika iz čega se može vidjeti ogromna doza nestručnosti, neznanja i nesnalaženja u funkcioniranju u izvršnoj vlasti. Nisu dostojni toga da preuzmu odgovorne funkcije u Vladi RH. Taj problem građane Hrvatske može koštati daleko više nego njihove dvostruke igre. Zbog toga pozivamo Andreja Plenkovića da dovede u red svoje strateške partnere iz Mosta i da jasno kažu što je stav Vlade RH u odnosima prema MOL- u i INA- i- rekao je dodajući kako se Most bavi samo političkim strankama, a ne obavljaju svoj posao.

- Ja sam pozivao ministra Panenića da se uključi u arbitražni postupak, ide na ročište, otvori pregovore, sazna podatke- rekao je Vrdoljak.

Naglasio je kako MOL ne može ugasiti rafineriju bez političke podrške Vlade Republike Hrvatske.

- Jučer su je prijepodne dobili od ministra zaštite okoliša i energetike i to me jako zabrinjava- rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Hiroo_Onoda 28.10.2016.

    INA je marketinška agencija za vas političare!

  • UrbaniDesnicar 28.10.2016.

    Napokon se javio posten covjek! "Saborski izdajnici,imate li srama? Prodali ste Hrvatsku,sto je ostalo nama? Mi imamo :Zlatka,Glasnovica i Brunu, a vi samo Sorosevu osusenu chunu!" Jova Jovanovic-Zmaj

  • mestar 28.10.2016.

    Javlja ju se oni koji j planirao busit jadran nista bolji nisu ni oni koji su pretvorili slavonska polja u busotine. Boze cuvaj Hrvatsku od takovih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare