To je to što me zanima!

Vrdoljak o arbitraži: Očito je velika nervoza na strani MOL-a

Pokreću neki arbitražni postupak s nekim poluinformacijama. Ta nervoza nije dobra, prvenstveno za dioničare MOL-a i oni će platiti najveću cijenu, rekao je Vrdoljak
Vidi originalni članak

Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva i šef Vladina pregovaračkog tima s MOL-om rekao je da potez MOL-a, koji je zatražio arbitražu protiv hrvatske Vlade, ukazuje na nervozu Mađara koji vuku poteze štetne za MOL-ove dioničare. 

- Očito je vrlo velika nervoza na mađarskoj strani. Dokaz tome je to što su Mađari prihvatili okvir za pregovore, a što su u drugom pregovaračkom krugu pokušali promijeniti, potom su rekli da će prodati udjel u Ini, a zatim da ipak neće - rekao je Vrdoljak novinarima na odlasku s konferencije i energetskom tržištu u organizaciji časopisa Banka.   

- Sad pokreću neki arbitražni postupak s nekim poluinformacijama. Ta nervoza nije dobra, prvenstveno za dioničare MOL-a i oni će platiti najveću cijenu za takvu nervozu i nekonzistentno ponašanje - kazao je Vrdoljak.  

'Vlada će zaštititi strateške nacionalne interese'

Dodao je da hrvatska Vlada ima načina zaštititi strateške nacionalne interese i da će to sigurno učiniti.  

- Ovakve nejasne, netransparentne, nedosljedne poruke možda i jesu neki vid pritiska koji neće uroditi ničim drugim nego štetom za MOL-ove dioničare - zaključio je Vrdoljak.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • ben hur panonius 30.11.2013.

    nemaš ti mudrosti za uspješnu zaštitu naših interesa, osim toga tko upravlja inom?

  • Ray Barone 28.11.2013.

    Pa da smo u nekoj normalnoj državi, koja nema korumpirano i nesposobno pravosuđe, prodaja ine molu bi davno bila poništena zbog dokazanih malverzacija...

  • 27.11.2013.

    Ne mogu vjerovati koliko se naš ministar brine za interese dioničara MOL-a. Trebao bi se naučiti da Mađari nisu naivni, ako idu na arbitražu vjerovatno imaju asa u rukavu. Ne bi me čudilo da naša sadašnja vlada uopće nema cjelovit ugovor, sa svim aneksima. Vrdoljak je uplašen, ili se malo šepiri. Samo se bojim da će po nas loše završiti. Opet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare