To je to što me zanima!

Vrdoljak putuje u Bruxelles, pričat će o brodogradilištima

Ministar gospodarstva u ponedjeljak u Bruxelles nosi parafirani ugovor o prodaji Brodotrogira te novi revidirani ugovor za 3 maj. Rekao je da je vrlo optimističan
Vidi originalni članak

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u ponedjeljak putuje u Bruxelles gdje će, između ostalog, razgovarati o hrvatskim brodogradilištima. 

Za Dnevnik HTV-a je potvrdio da će Bruxellesu podastrijeti ugovore za Brodosplit, Brodotrogir i novi revidirani ugovor za 3 maj.

- Rješenja za Brodosplit i Brodotrogir bit će gotova u veljači, a za 3. maj sigurno do 1. srpnja - kazao je Vrdoljak. 

Rekao je i  kako će se nakon toga pratiti realizacija ugovora te dodao kako vjeruje da će država i dalje potpomagati procesu privatizacije. 

Vrdoljak bi se trebao sastati s povjerenikom EK za tržišno natjecanje, Španjolcem Joaquinom Almuniem. Jedan od razloga za žurbu je i rok u kojem je Hrvatska dužna isporučiti Bruxellesu informacije o tome što je učinila na ispunjenju deset zadaća prije pristupanja EU. O ispunjenju tih zadaća ovisi završno izvješće EK o monitoringu hrvatskog pristupanja EU.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • bbbdado 21.01.2013.

    Majko mila, kakvi sve likovi vode Hrvatsku

  • PatakVak 21.01.2013.

    "pričat će o brodogradilištima",hahahahah,ma odlično,ja mislio da će pričat o ivici i marici(makar,tu je to negdje)

  • Car Mrgud 21.01.2013.

    "Pričat će o brodogradilištima..." Bila jednom jedna mala državica koja je krvavo stekla svoju neovisnost. Tu državicu (koja je među najljepšima na svijetu, mala, a ima plodne ravnice, planine, jezera, pitke vode za 500 godina) sa prekrasnom obalom oplakuje jedno od najčišćih mora na svijetu. Ta je državica dobila u nasljedstvo 3 ogromna brodogradilišta i nekoliko manjih...Prije tridesetak godina bijaše među 10 najvećih brodogradilišnih sila na svijetu. Odjednom, prije 21 godinu, nešto se prelomilo...Tadašnje vodstvo male državice zaključilo je da je brodogradilišta potrebno pokrasti, pouništavati, rasprodati i pozatvarati, iz samo njima znanih razloga...A sadašnje vodstvo pokušava nastaviti tamo gdje je prošlo stalo...eto, to bi bila kratka priča o brodogradnji u maloj, suverenoj, neovisnoj državici na Balkanu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare