To je to što me zanima!

Vrhovni sud danas odlučuje o žalbi na presudu D. Polančecu

Nobilo tvrdi da protuzakonito posredovanje nije kazneno djelo te da Polančeca za tu točku nisu smjeli kazniti. Očekuje da će mu uvjetnu osudu smanjiti za koji mjesec
Vidi originalni članak

Vrhovni sud danas će raspravljati o žalbi na presudu Damiru Polančecu kojom je bivši potpredsjednik vlade osuđen na uvjetnu jednogodišnju zatvorsku kaznu u slučaju "reflektori". Priznao je da je nezakonito potrošio 230 tisuća kuna za rasvjetu na nogometnom igralištu u rodnome selu te se nagodio s USKOK-om. 

Prvi put odlučivat će se o žalbi na presudu donesenu na temelju sporazuma stranaka, to jest optuženika i državnog odvjetništva, što je omogućeno novim Zakonom o kaznenom postupku, objasnio je Polančecov odvjetnik Anto Nobilo. Istaknuo je kako je ovo prva takva žalba te da će odluka suda biti presedan za ubuduće, prenosi HRT.

Naime, Polančec je zbog protuzakonitog posredovanja i krivotvorenja službene isprave, osuđen na po sedam mjeseci zatvora, ukupno 14, pa mu je dosuđena jedinstvena kazna od jedne godine. Nobilo tvrdi da protuzakonito posredovanje nije kazneno djelo te da Polančeca za tu točku nisu smjeli kazniti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • gogson00 20.10.2011.

    Ako je nešto protuzakonito, ne znači da i spada pod kazneno djelo.

  • glasna_1 19.10.2011.

    protuzakonito posredovanje nije kazneno djelo? ako je nešto protuzakonito,zar samim tim nije podložno kaznenom progonu? ako nije,čemu zakon i kvalifikacija nečega,kao protuzakonitog?

Komentiraj...
Vidi sve komentare