To je to što me zanima!

Vrhovni sud odbio je sve žalbe: Saucha mora u zatvor na tri, a tajnica na četiri i pol godine

Podsjećamo, Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik ureda premijera lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Sandrom Zeljko, bivšom 'krunskom svjedokinjom' u tom slučaju, nezakonito stekao 580.000 kuna
Vidi originalni članak

Bivši predstojnik Ureda predsjednika Vlade u mandatu Zorana Milanovića, Tomislav Saucha morat će ići u zatvor na tri godine. Četiri i pol godine zatvora dobila je i tajnica u Vladi Sandra Zeljko, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Vrhovni sud odbio je žalbe njih oboje na presudu zagrebačkoga Županijskoga suda u tzv. aferi dnevnice. Saucha i Zeljko osuđeni su na ove kazne u prosincu 2020., a sada je ta presuda postala pravomoćna.

PRESUDA ZA LAŽNE PUTNE NALOGE Krivi u aferi Dnevnice: Sauchi tri godine zatvora, a Zeljko 4,5!

Podsjećamo, Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik ureda premijera lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Sandrom Zeljko, bivšom 'krunskom svjedokinjom' u tom slučaju, nezakonito stekao 580.000 kuna.

125 lažnih putnih naloga

Prema optužnici, Sandra Zeljko je prema Sauchinim uputama napravila ukupno 125 putnih naloga i dostavila ih u devizno računovodstvo. Sama je kasnije preuzela novac za akontacije dnevnica i dijelila ga sa Sauchom.

No u kojem omjeru i gdje je novac završio ne zna se. Istražitelji su sumnjali da je dio novaca Zeljko potrošila na cipele.

Nju terete da je i nakon Sauchina odlaska nastavila dizati novac pa je od ožujka 2016. do veljače 2019., po Uskokovim tvrdnjama, samoinicijativno krivotvorila potpise kasnijih šefova kabineta Nevena Zelića i Davora Božinovića te preuzela i zadržala akontacije dnevnica u ukupnom iznosu od gotovo 350.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 190

  • 22.03.2023.

    @mortus vidim i ti akademski obrazovan. A znamo odakle si se dotepao

  • Ivan domoljub 21.03.2023.

    Dosta jadnika i dalje napada HDZ a zokija ne spominju ili ga se boje a možda i neće jer razmišljaju isto

  • problematik 21.03.2023.

    vrijeme je konačno da se počne sa punjenjem prdekane. Ura!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare