Obavijesti

News

Komentari 159

Krivi u aferi Dnevnice: Sauchi tri godine zatvora, a Zeljko 4,5!

Krivi u aferi Dnevnice: Sauchi tri godine zatvora, a Zeljko 4,5!

Presuda je nepravomoćna, a pored zatvorske kazne, Saucha i Zeljko moraju u proračun uplatiti 590.000 kuna, a Zeljko osim toga mora u proračun uplatiti još 350.000 kuna

VIDEO

Tomislav Saucha i Sandra Zeljko krivi su u aferi Dnevnice, presudilo je tako sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu kojim predsjeda sutkinja Sanja Mazalin. Saucha je došao na izricanje presude, koja je nepravomoćna, a Sandra Zeljko se nije pojavila. Saucha je bio vidno potresen prilikom izricanja presude.

Saucha je nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od tri godine zatvora, a Sandra Zeljko dobila je 4,5. Također im je izrečena sigurnosna mjera obavljanja službene dužnosti pet godina.

Nadalje, solidarno moraju u državni proračun uplatiti 590.000 kuna u roku od godine dana od pravomoćnosti presude. Zeljko pored toga mora u proračun uplatiti 350.000 kuna. Moraju platiti i troškove vještačenja u iznosu od 51.000 kuna u roku od mjesec dana od pravomoćnosti presude.

Ne znam što da vam kažem. Između ostalog, pothlađen sam, hladno mi je, sjedio sam tamo pod otvorenim prozorom sat i pol. Ne mogu komentirati, ovo je tek prvostupanjska presuda, preda mnom je još velika bitka. Što god kažem, može biti loše. Ne mogu jednostavno ništa komentirati. Ovo nije politika, ja nisam više saborski zastupnik, ovo nisu političke teme, ovo je moj život - rekao je Saucha nakon presude.

POGLEDAJTE VIDEO Saucha nakon presude i dalje tvrdi da nije kriv

Pokretanje videa...

Tomislav Saucha 01:10

 

Podsjećamo, Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik ureda premijera lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Sandrom Zeljko, bivšom 'krunskom svjedokinjom' u tom slučaju, nezakonito stekao 580.000 kuna.

Prema optužnici, Sandra Zeljko je prema Sauchinim uputama napravila ukupno 125 putnih naloga i dostavila ih u devizno računovodstvo. Sama je kasnije preuzela novac za akontacije dnevnica i dijelila ga sa Sauchom.

No u kojem omjeru i gdje je novac završio ne zna se. Istražitelji su sumnjali da je dio novaca Zeljko potrošila na cipele.

POGLEDAJTE VIDEO Izjava Sauchinog odvjetnika nakon izricanja presude

Pokretanje videa...

Darko Maržić 02:11

Nju terete da je i nakon Sauchina odlaska nastavila dizati novac pa je od ožujka 2016. do veljače ove godine, po Uskokovim tvrdnjama, samoinicijativno krivotvorila potpise kasnijih šefova kabineta Nevena Zelića i Davora Božinovića te preuzela i zadržala akontacije dnevnica u ukupnom iznosu od gotovo 350.000 kuna.

Policajac: Pretraživali smo stan Sandre Zeljko i našli stotinjak pari cipela, vrijede 40.000 kn
Policajac: Pretraživali smo stan Sandre Zeljko i našli  stotinjak pari cipela, vrijede 40.000 kn

Sve do veljače 2017. novac se isplaćivao preko putnih naloga. Bilo ih je, stoji u optužnici, ukupno 66, a Zeljko je navodno u rubrici 'Predstojnik' lažirala potpise tadašnjih šefova premijerovog ureda, Nevena Zelića i Davora Božinovića. U uredu za opće poslove i dalje ništa nisu sumnjali već su joj novac za dnevnice isplaćivali. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa