To je to što me zanima!

Vrhovni sud ukinuo presudu: 'Trovači iz Siska' opet na sudu

Ponovo će se suditi Gordani Laktašić (34) i Dragomiru Pavloviću (39). Vrhovni je sud zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, ukinuo presudu Županijskog suda
Vidi originalni članak

Ponovo će se suditi tzv. "sisačkim trovačima" Siščanima Gordani Laktašić (34) i Dragomiru Pavloviću (39), piše Jutarnji list. Naime Vrhovni je sud zbog netočno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, ukinuo presudu Županijskog suda u Sisku. 

Taj je sud, podsjetimo, Pavlovića osudio na 35 godina zatvora, a njegovu nevjenčanu suprugu Gordanu na 20 godina zbog kaznenog djela teškog ubojstva, izvedenog, kako je obrazloženo u presudi, na krajnje podmukao način iz koristoljublja i da bi se prikrilo drugo kazneno djelo. Oni su pritvoreni u sisačkom zatvoru. Pavlovića je, podsjetimo, 2011. godine Županijski sud osudio za ubojstvo umirovljenog profesora Damira Zaimovića (62)  te za pljačku njegovog novca. 

Prema presudi Županijskog suda on je profesoru u grah stavio dvije tablete leponexa, iako je znao da je ovaj pijan, te da se leponex ne smije miješati s alkoholom. Osuđen je i da je pomagao u ubojstvu Jadranke Podgoršek (47). Njoj je prema presudi Gordana iz torbice ukrala kartice te u bocu piva stavila neutvrđeni broj tableta leponex. U truplima Jadranke i profesora pronađeni su tragovi tvari klozapin, koja se nalazi u leponexu koji je jaki antidepresiv. Branitelji su tvrdili, a Vrhovni je sud to i prihvatio, da ničim nije dokazano da su Pavlović i Gordana stavili kobne tablete u grah i pivo koje su konzumirali ubijeni. 

>>> Izvorni tekst pročitajte OVDJE

>>> "Trovači iz Siska" osuđeni su na ukupno 55 godina zatvora

Idi na 24sata

Komentari 13

  • PaxtonFettel 18.10.2013.

    Kao sto sam pisao i prosli put kad je o tom bilo, Leponex je antipsihotik, a ne antidepresiv...

  • pčela 18.10.2013.

    Jad i bijeda našeg pravosuđa.

  • zng108 18.10.2013.

    gluposti,,,,,,,,tako je sud nakon 7 godina obnovio postupak,,,,ubicama za tesko ubistvo dva brata i njihovog prijatelja pojavili se novi dokazi da su oni pucali u samobrani sto je cista laz,ako su pucali u samobrani kako to kad su decki bili na zemlji ranjeni,ubice su dosle i pucale svakom od njih u glavu da potvrde,, ali veze i itd,,,,,,novci vrte gdje burgija nemoze,,,,,sud ukinu prvostepene presude i oni su na slobodi,,,,,,,,,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare