To je to što me zanima!

'Vrijeđao me': Bivši ministar Barišić tužio je Ivana Đikića

Barišić je već prije tužio prof. Juru Zovka s Instituta za filozofiju u Zagrebu, koji ga je zajedno s Đikićem prijavio Sveučilištu u Augsburgu za akademsku nečestitost, te akademika Vlatka Silobrčića...
Vidi originalni članak

Bivši ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić podnio je zagrebačkom Općinskom sudu tužbu radi naknade štete protiv znanstvenika Ivana Đikića, profesora na Sveučilištu Goethe u Frankfurtu.

Povod za tužbu više je medijskih istupa Ivana Đikića, od kojeg Barišić traži odštetu u iznosu od 55.000 kuna, doznaje Jutarnji list

Barišić je već prije tužio prof. Juru Zovka s Instituta za filozofiju u Zagrebu, koji ga je zajedno s Đikićem prijavio Sveučilištu u Augsburgu za akademsku nečestitost, te akademika Vlatka Silobrčića, bivšeg predsjednika Odbora za etiku u znanosti i visokom obrazovanju.

- Mogu potvrditi da sam osobno primio tužbu ovaj tjedan te da ću na tužbu odgovoriti u propisanom roku. U odgovoru sudu opovrgnut ću sve netočne navode iz tužbe te dokazati da nikada nisam vrijeđao osobu profesora Barišića niti jednom riječju, nego sam kritizirao njegove nečasne radnje jedino kao ministra obrazovanja i znanosti. Kao znanstvenik, obvezan sam ukazivati na sve nepravilnosti u sustavu znanosti na temelju činjenica, što sam javno i odgovorno činio - rekao je Jutarnjem Ivan Đikić.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Plehan 13.09.2018.

    Gdje su sada ti koji su ga optuživali na čelu sa političarem Đikićem?Imaju li ti lijevi imalo srama da se čovjeku barem ljudski ispričaju,gdje je ta njihova antifašistička kultura kada ju toliko spominju.Budite dostojanstveni i ispričajte se čovjeku po kojem ste bacali i drvlje i kamenje.

  • Plehan 13.09.2018.

    Tako i treba,svaka čast Barišiću,uzmi Đikiću svaku Kunu jer on nije znanstvenik,on je jedno obično ništa.Sakrio se u mišiju rupu,zašto ne hvali Tolićku i njene mlade znanstvenike,a ne on se bavi politikom,može ga biti sram.

  • Uragan_1 13.09.2018.

    Zamisli, Đikić vrijeđao???, mora da je bio dobar razlog.

Komentiraj...
Vidi sve komentare