To je to što me zanima!

Vršnjačko nasilje je želja za pažnjom koju nasilno dijete treba: I njima moramo pomoći

Nekad je vršnjačko nasilje ostajalo samo u krugu onih koji su u njemu sudjelovali, ili su bili neposredni promatrači. Danas djeca svoje nasilničko ponašanje snimaju i puštaju na društvene mreže
Vidi originalni članak

Vršnjačkog nasilja je bilo oduvijek i oduvijek ga je hranila neutažena potreba nasilnog djeteta odnosno adolescenta za pažnjom, za ljubavlju, za emocijama koje ne dobiva. U srži svakog nasilja je poziv upomoć. Onoliko koliko se kao društvo nakon nasilja angažiramo da pomognemo žrtvi, pomoći moramo i nasilnom djetetu odnosno adolescentu. Iza njih i njihovih užasnih postupaka su razorene, disfunkcionalne obitelji i loši međuljudski odnosi općenito. Djeca zlostavljači često su i sama zlostavljana. Naša djeca i mladi su, jednom riječju, naš “proizvod”. Mi smo ih, neuzoriti sami po sebi, bacili u svijet u kojem žive.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • vinja 03.04.2024.

    Malo previše "filozofiranja" o razlogu nasilnosti a zaboravljaju se osnovne stvari. Kao prvo "demokracija" u kojoj dijete može zvati telefon i tužakati vlastite roditelje jer mu nešto ne dozvole. Drugo, ponašanje u školi i nemogućnost nastavnika da kazni loše ponašanje jer će time "povrijediti" ličnost učenika, ali učenik može nasrnuti na svog nastavnika, on je dijete. O društvu da i ne govorim, cijeni se sve što može dovesti na stranice novina pa makar bila i tučnjava, želi se biti važan i poseban ne birajući sredstva. Uzori su neki čudni  tipovi koje svakodnevno nalazimo na stranicama interneta. To je uostalom lakše nego biti dobar i pristojan učenik, to nije IN,  o tome se ne govori niti piše, to je dosadno. Ukratko cijelo društvo je zatrovano populizmom bez sadržaja, pa nam i djeca izrastaju u osobe bez osjećaja empatije. Društvo u cjelini treba mijenjati.

  • pokra 02.04.2024.

    da vi psihijatri toliko ne serete nebi toga pol bilo. bezobrazluk je jedno a ovo kur...nje je cista objest da bi se ispalo popularan.

  • TVP 02.04.2024.

    Internetske mreže nazalost preuzimaju kucni odgoj. Roditelji bi morali puno više obraćati paznju na svoju djecu, paziti što rade i kako se ponašaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare