To je to što me zanima!

Vučić ne mari za sankcije: Srbija dobila isporuku ruskog sustava za ometanje dronova Repellent

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić pohvalio se najnovijim sustavom za otkrivanje bespilotnih letjelica koji je nedavno stigao iz Rusije
Vidi originalni članak

Ovo je Repelent. Nije jak kao Krasuha, ali je izvrstan, rekao je srpski predsjednik Aleksandar Vučić na izložbi borbenih i neborbenih sistema, brojnog naoružanja, vojne opreme, kao i proizvodi srpske obrambene industrije u Nišu, javlja ABCNews.

Vučić se osvrnuo na kopneni sustava za ometanje dronova pod nazivom Repellent, kojeg je Srbija nedavno dobila od saveznice Rusije unatoč međunarodnim sankcijama Moskvi zbog invazije na Ukrajinu.

VUČIĆ RAZGLEDAVAO VOJNU OPREMU Spalili lutku Vučića u Kaštelima, on se oglasio: 'Da smo mi to napravili, nakačili bi se na nas!'

Predstavnici Vojske Srbije istaknuli su da je sustav "Repellent" namijenjen za otkrivanje i izviđanje bespilotnih letjelica, kao i za statističku obradu podataka, održavanje razine ugroženosti i ometanje kanala satelitske navigacije.

Srbija je jedina europska zemlja koja se odbila pridružiti sankcijama Europske unije nakon ruske invazije na Ukrajinu prije dvije godine. Također je jedina europska država koja nastavlja potpisivati ​​sporazume o suradnji s Moskvom.

Većina novije srpske vojne tehnologije dolazi iz Rusije. Manji dio dolazi iz Kine i od nekih europskih proizvođača oružja i zrakoplova.

'SRAMOTNO I ZA OSUDU' U Srbiji bijesni zbog spaljene lutke Vučića na karnevalu, poslali su prosvjednu notu

 - Ako netko pokuša provesti agresiju na Srbiju, kao što su to napravili 1999., neće to moći napraviti tako. Morat će napasti izvana, s udaljenosti, s Jadranskog ili Sredozemnog mora, krstarećim projektilima - kazao je Vučić.

Srpski predsjednik u većini svojih govora o potencijalnim prijetnjama misli na zategnute odnose s Kosovom.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Svečenik 15.02.2024.

    Nije mi jasno šta EU čeka sa vizama i sankcijama,Srbija je mini Rusija

  • problematik 15.02.2024.

    Isto tako su srbijanci stvorili famu u bivšoj jugi o neprijateljima sa svi strana a u biti su bili oni ti neprijatelji koji su pokrenuli rat !

  • zvonkod 15.02.2024.

    Niko vas neće napasti ako vi ne napadnete nekoga !

Komentiraj...
Vidi sve komentare