To je to što me zanima!

Vučić o sankcijama Rusiji: 'Do sada nije bilo potrebe, ali...'

Vučić je prošle godine govorio kako Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji dokle god ne bude postojala egzistencijalna ugroženost za Srbiju i njezine građane
Vidi originalni članak

Ne mogu se zakleti da to nećemo učiniti, i ne mogu obećati jer bi to bilo neodgovorno, ali naš je stav toliko čvrst da to do sada nismo morali učiniti, prokomentirao je u razgovoru za TV Happy Aleksandar Vučić o mogućim sankcijama Rusiji u budućnosti. Njegove izjave prenijela je ruska državna novinska agencija Tass.

ODLAZI S ČELA SNS-A? Vučić započinje formiranje novog političkog bloka u Srbiji

- Mi ne uvodimo sankcije protiv Ruske Federacije, a ja sam napisao zaključak na Vijeću sigurnosti Srbije, konzultirali smo se o svakoj riječi, ali ja sam ih napisao. Pratili smo svaku riječ i definirali politiku Srbije, za koju ponekad plaćamo cijenu - istaknuo je srpski predsjednik.

IZMEĐU DVIJE VATRE Vučić poručio: Čisti smo kao suza. Ne izvozimo oružje i streljivo ni Ukrajini niti Rusiji!

Vučić je prošle godine govorio kako Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji dokle god ne bude postojala egzistencijalna ugroženost za Srbiju i njezine građane.

- Ako dođemo u situaciju da smo egzistencijalno ugroženi, obratit ću se građanima i reći - moramo. Ali, mislim da još nije taj trenutak - rekao je u lipnju Vučić za TV Prvu i naglasio da "Srbija ništa ne duguje Rusiji".

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 10.03.2023.

    Da ga Evropa ili SAD zeli natjerati da proglasi sankcije napravio bi to u roku 2 sata. Ovako se s time kočoperi kao s velikom pobjedom a u biti to ne znači ništa. Zato ce ga natjerati da prizna Kosovo.

  • banšokčević 10.03.2023.

    Nebi imali sto jesti da nije Njemacke , a tolika mrznja .. dvolicni lazovi

  • HVO_92 10.03.2023.

    svrbi i rusi jedini koji prisvajaju susjede sebi i u ime bratsva ih rokaju…

Komentiraj...
Vidi sve komentare