To je to što me zanima!

Vučić pisao Trumpu: Kosovo nanosi štetu ekonomiji Srbije

Vučić je američkom predsjedniku napisao da su pristojbe koje je uvela Priština na robu iz Srbije opterećenje i nepremostiva prepreka za nastavak dijaloga', štete ekonomiiji i ugrožavaju Srbe na Kosovu
Vidi originalni članak

Pristojbe koje je uvela Priština na robu iz Srbije predstavljaju opterećenje i nepremostivu prepreku za nastavak dijaloga, napisao je u četvrtak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u pismu američkom šefu države Donaldu Trumpu i, uz poziv da posjeti Srbiju, poručio da je Beograd spreman sjesti za stol i nastaviti pregovore s Prištinom čim kosovska vlada ukine tu 'nerazumnu i štetnu mjeru'.

Kako je priopćeno iz Vučićeva ureda, srbijanski je predsjednik u pismu Trumpu zahvalio na potpori koju Sjedinjene Američke Države pružaju Srbiji na njezinu putu eurointegracija, a poglavito na podršci 'naporima za očuvanje mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu'.

'Problem Kosova i Metohije je teško breme'

'Vašim ljubaznim pismom od 14. prosinca još jednom ste istaknuli spremnost SAD-a da pomognu u dijalogu Beograda i Prištine, kako bi se našlo rješenje za stoljetni problem Kosova i Metohije, naveo je Vučić, uvjeravajući Trumpa kako 'nikom nije više stalo do rješenja' nego Srbiji 'jer je problem Kosova i Metohije teško breme, prije svega, za Srbiju i srpski narod'.

Naglašavajući posvećenost dijalogu, Vučić piše kako mu pristupa 'hrabro i realno, razmišljajući o budućnosti svih nas na zapadnom Balkanu' te naglašava da je Srbija ispunila 'sve svoje obveze iz Briselskog sporazuma' o normalizaciji odnosa s Prištinom.

- Srbija ne može riještiti taj težak problem sama - ukazao je Vučić u pismu Trumpu.

Podsjetio na savezništvo Srbije u SAD-a u da svjetska rata

On je naglasio i da pristojbe koje je uvela Priština na robu iz Srbije 'predstavljaju opterećenje i nepremostivu prepreku za nastavak dijaloga', nanose štetu srpskoj ekonomiji i ugrožavaju život Srba na Kosovu čija prava Beograd 'mora braniti i štititi'.

DIGNULI CARINE ZA SRBIJU I BIH EU: 'Kosovo i Srbija trebaju prestati s provokacijama...'

- Naglašavam još jednom: istog trenutka kada Priština ukine tu nerazumnu i štetnu mjeru, spremni smo nastaviti dijalog u potrazi za trajnim i održivim rješenjem - poručio je Vučić u pismu Trumpu.

Istaknuo je i da je ponosan što se Srbija 'u dva svjetska rata borila na strani prava i pravde' u savezništvu sa SAD-om i podsjetio da je 2018. obilježeno 'stoljeće otkad se srpska zastava vijorila nad Bijelom kućom, u čast hrabrosti Srbije i žrtava koje je podnijela u Prvom svjetskom ratu'.

KOSOVSKI PREMIJER HARADINAJ:: 'Kosovo ima vojsku, a Srbija ili će nas priznati ili ništa od EU'

Podsjećajući na to povijesno savezništvo, Vučić je u pismu ponovio poziv Trumpu da posjeti Beograd kao prvi američki šef države poslije skoro četiri desetljeća. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • histria0@yahoo.com 04.02.2019.

    statebriga1312: to vam je veliki spas ako ih priznate. Ako nećete, oni žive bez vas, a vama je muka bez njih.

  • jolex 03.02.2019.

    Trump : seen

  • histria0@yahoo.com 03.02.2019.

    Poslije 100 % - carine na Kosovu, zar vas nisu spasili Slovenci koje ste žurno zvali i nudili im sve po 5. kao kod Kineza.

Komentiraj...
Vidi sve komentare