To je to što me zanima!

Vučić prognozira: 'Europu čeka najteža zima u posljednjih 50 godina, za Srbiju nema brige'

Tko vam priča da će biti divno i sjajno - neće. Bit će jako teško, rekao je Vučić novinarima u Grčkoj
Vidi originalni članak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tijekom jednodnevnog posjeta Grčkoj sudjelovao je na obilježavanju početka radova na izgradnji terminala ukapljenog plina u Alexandroupolisu, javlja Telegraf.

Nakon posjete Grčkoj, danas ide u Berlin gdje će ga dočekati njemački kancelar Olaf Scholz.

- Njemačka je ozbiljna zemlja i priprema se za ono što dolazi. Ovo će za cijelu Europu biti najteža zima u posljednjih 50 godina. Imate dva ključna problema - energente i hranu, a uz to inflaciju. Dobro je da nemamo visoku stopu javnog duga. Hrane će biti dovoljno, mi nećemo imati problema u krajnjoj instanci, ali mora se mnogo toga učiniti - rekao je Vučić. 

PUTIN POVUKAO PARALELU Vučić komentirao Putinovu izjavu o Kosovu: 'Srbija nikome neće biti vreća za udaranje'

- Tko vam priča da će biti divno i sjajno - neće. Bit će jako teško. Imate dva problema - energente i hranu. Uz sve to problem inflacije. Mnogo teških stvari je pred nama da bismo osigurali zimu za naše građane - dodao je.

Istaknuo je kako je s grčkom premijeru Kyriakosu Mitsotakisu razgovarao o svim važnim temama, Ukrajini, Bruxellesu, europskom putu Srbije te o bilateralnim odnosa Grčke i Srbije. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • korona do i poslije sezone 05.05.2022.

    pa sto se usporedivas i sekiras za europu haha zato ti narod radi po europi

  • MarijanGrdašić 05.05.2022.

    Što se tiče politike sjedenja na dva tri stolca gadi mi se no očigledno daje rezultate. Hrvatska nema vanjsku politiku. Što se tiče Scholza već se susreo sa Vučićem i to je završena priča. No Scholz će i te kako imati probleme socijalnog tipa zbog slijepe poslušnosti SAD i svojih radikalnih partnera.

  • Jozoo_1 04.05.2022.

    Ima bre da svatki dobije ručnu testeru( za motornu treba ulje i gorivo) i nema zime- seciiiii! A u zastavi kad već neprave aute će da kuju motike,i srpove . Da ljudi mogu da iskopaju koje kakvo korenje i naberu bilja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare