To je to što me zanima!

Vučić: Pružiti ruku pomirenja, ali ne zaboraviti na žrtve

U Memorijalnom centru Donja Gradina je obilježen Dan sjećanja na žrtve logora Jasenovac. Tišina se najglasnije čuje u Jasenovcu, poručio je premijer Srbije
Vidi originalni članak

Sukobe 90-ih nemoguće je razumjeti bez značenja riječi Jasenovac, dubine boli i pitanja patnje srpskog naroda, njegovog kolektivnog straha od konačnog istrjebljenja zapadno od rijeke Drine, rekao je predsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić na obljetnici obilježavanja stradanja u logoru Jasenovac i Donja Gradina.

Dodao je da je Jasenovac srpski "Yad Vashem", prenosi Dnevni avaz.

- Ovo je mjesto našeg najvećeg stradanja. Ovo je mjesto našeg postojanja. Ovdje su nas skupljali da nas unište, istaknuo je Vučić u nedjelju u Donjoj Gradini na sjeveru BiH, gdje je obilježena 70. obljetnica proboja dijela logoraša iz Jasenovca.

- Naše sjećanje na Jasenovac ne smije biti zasnovano samo na višedesetljenim trvenjima o broju žrtava. Ipak nećemo i ne smijemo dopustiti da nas ponižavaju tvrdnjama kako mnogi koji su ubijeni ustvari nisu ni živjeli, dodao je Vučić.

Vučić je pozvao na praštanje i na potrebu okupljanja svih onih koji su povezani sa žrtvama i stradanjima da se ujedine u osudi zločina.

- Obveza je pripadnika svih naroda iz kojih su potjecale žrtve, kao i onoga na čijem je teritoriju uspostavljen ovaj strašni logor smrti da pamte, da usađuju ljubav, praštanje, nezaborav i razumijevanje, kazao je.


Idi na 24sata

Komentari 199

  • Velikaya_Horvatiya 21.04.2015.

    Ovi iz Nándorfehérvár = „Bugarski bijeli grad” koji je bio madarska utvrda i kasnije turska kasaba odnosno danasnjeg Beograda okupirali sve .hr portale da je to već degutantno. Srbija je na brzinu sklepana 1878 godine od nešto Vlaha, Cigana i turske raje. Sve do tada bez kulturne povijesti, politike, državnosti, a istovremeno su Hrvati u Habsburškoj monarhiji/austrougarskoj imali svoj parlament. Otuda srpska iskompleksiranost. Pogledati knjigu Štedimlije Zavjere protiv svjetskog mira koja na argumentirani način opisuje razvoj velikosrpske ideje. Zanimljivo je znati da su „Načertanije“ zapravo – čisti plagijat. Naime, temeljni nacrt „Načertanija“, nastao je na panslavističkoj ideji češkog političkog idealista Frantiseka Zacha i poljskoga grofa Czartoryskoga, koju je Garašanin pretvorio u općesrpski program, sustavno zamijenivši pojam južni Slaveni srpskim imenom. i steta sto nije Karadzic plagirao bugarski jezik sad bi njima dosadivali ,lagali i mitomanili iovako vecina u juznoj Serviji koristi 4 padeza kao i Bugari, a detektor lazi je najveci servski neprijatelj

  • Velikaya_Horvatiya 21.04.2015.

    Šteta što nisu istinite te brojke o kojima Servima lažu jer da je pobijeno miljun posrbljenu Vlaha ,potomaka Roma i Turaka tj Srba sad devedesetih ne bi bilo ratova na ovim prostorima jer ga ne bi imao tko napraviti

  • samo pošteno_1 20.04.2015.

    Prvo smo mi pobili velik broj srba za vrijeme NDH pa su po zavrsetku rata srbi pobili isto tako velik broj Hrvata i nakon toga smo skupa zivjeli do trenutka kada je vecina naroda bivse drzave odlucila izaci iz saveza. Tada su se srbi opet sjetili Jasenovca,Auschwitza,Fukuschime i ostalih mjesta te zbog ugrozenosti koju su osjetili bili primorani pobiti ili protjerati Slovence, Hrvate,Muslimane,Kosovare i evo pruzaju nam danas ti isti srbi ruku pomirenja i oni nam oprastaju sto su nam prije 24 godine porusili opljackali pobili i protjerali narod.

Komentiraj...
Vidi sve komentare