To je to što me zanima!

Vučić: Srbija ostaje neutralna, ali želi surađivati s NATO-om

Srbija je vojno neutralna i ljubomorno će to čuvati, ali dobro surađuje i surađivat će s NATO", rekao je Vučić otvarajuži vojnu vježbu "Srbija 2018" zajedno s Jensom Stoltenbergom
Vidi originalni članak

Srbija ostaje vojno neutralna, ali joj to neće smetati da i dalje dobro surađuje sa NATO, rekao je u ponedjeljak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić otvarajući s glavnim tajnikom NATO Jensom Stoltenbergom međunarodnu vježbu spašavanja u izvanrednim situacijama.

"Srbija je vojno neutralna i ljubomorno će to čuvati, ali dobro surađuje i surađivat će s NATO", rekao je Vučić na otvorenju vježbe "Srbija 2018" u Mladenovcu kod Beograda.

Dodao je da Beograd to želi " bez obzira na bolna sjećanja", aludirajući na četvoromjesečnu kampanju zračnih udara NATO-a 1999. na tadašnju SR Jugoslaviju.

Stoltenberg je naglasio da se kod Mladenovca ne radi o "vojnoj nego o vježbi civilne spremnosti" i "platformi za one koji prvi reagiraju".

Vježba će poslužiti da jedni od drugih nauče kako bi zajedno stekli prava iskustva i bolje se pripremili za vremena u kojima se suočavamo s pravim životnim izvanrednim situacijama, ocijenio je glavni tajnik NATO-a.

"Ona je i veliki primjer kako parterstvo sa NATO-om može donijeti konkretne koristi Srbiji, NATO-u i cijeloj regiji", dodao je.

Vježba, u kojoj sudjeluje 2000 ljudi iz 38 zemalja, održavat će se do 11. listopada u beogradskim prigradskim općinama Mladenovcu i Sopotu te u Aranđelovcu u Šumadiji.

Organiziraju je MUP Srbije i NATO-ova agencija Euroatlantski koordinacijski centar za izvanredne situacije.

Tijekom posjeta glavnog tajnika NATO-a Srbiji Stoltenberg i Vučić sudjelovat će u nedjelju na međunarodnom skupu "Liderstvo za sigurnost regije".

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Idemo prema boljem 08.10.2018.

    Srbija je u “neutralnoj” vezi s bratskom Rusijom.

  • histria0@yahoo.com 08.10.2018.

    Mrki95: da, da srbi su uzročnici 1. sv. rata gdje je stradalo 28.000.000 (dvadeset osam) milijuna ljudi. Uzročnici ste svih ratova Balkana bez ijedne "pobede". Ako ste dostojanstveni nije ni čudo tko su vam vođe.

  • Streptomicin 08.10.2018.

    Jedini narod na Balkanu koji drži do dostojanstva

Komentiraj...
Vidi sve komentare