To je to što me zanima!

Vučić: 'Srbiji ne pada na pamet nekog napadati, ali spremni smo braniti svoj teritorij...'

Vojska Srbije održala je vježbu "Sadejstvo 2020" za koju je predsjednik Aleksandar Vučić rekao da je pokazala spremnost i obučenost VS da zaštiti zemlju i teritorij u slučaju agresije
Vidi originalni članak

 - Vojska Srbije pripada svim našim građanima, bez obzira na vjeru i nacionalnost, spremna je, sposobna i obučena sačuvati i njih i našu zemlju ako bi netko i pomislio da je napadne -  poručio je Aleksandar Vučić, ocijenivši da je VS danas u mnogim detaljima pokazala nešto što se nije moglo imati "ni u vrijeme velike JNA".

 - Snažimo svoju vojsku da bismo odvratili svakog agresora od napada na nas, a nama ne pada na pamet da vodimo bilo kakve agresivne sukobe -  poručio je Vučić poslije vježbe u kojoj je sudjelovalo oko 2800 pripadnika Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, kopnene vojske, brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, s više od 150 borbenih i neborbenih vozila i borbenih sustava, te 40 zrakoplova.

SRBIJA, KOSOVO, KORONA Vučić: Novi mandat za Brnabić, u Vladi mora biti 50 posto žena

Pretpostavka vojne vježbe, održane na vojnom poligonu "Pešter" kod Sjenice, bila je da su "neprijateljske oružane snage" napale jugozapadni dio Srbije i privremeno okupirale dio državnog teritorija, te da dovode nove snage, javila je agencija FoNet.

Na početku vježbe prikazano je djelovanje PVO sustava "Pancir" na neprijateljske zrakoplove, te nadograđenog sustava PASARS i topova "Bofors".

Prikazan je specijalni desant pripadnika 63. brigade s 30 padobranaca iz zrakoplova Antonov AN-26 s 3000 metara.

Vježbi su, uz Vučića, nazočili aktualna premijerka i mandatarka za sastav buduće vlade Ana Brnabić, predstavnici državnog i vojnog vrha, te srbijanski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. 

Idi na 24sata

Komentari 60

  • johnny001122 11.10.2020.

    a tko bi ga napadao uopce? nije da nekom treba taj teritorij.

  • mačak pod šljemom 10.10.2020.

    Vuk dlaku  mjenja al ćud  nikada 

  • kormilar 10.10.2020.

    Srbija je u ratovima na ovim prostorima uvijek vidjela neki svoj politički interes!

Komentiraj...
Vidi sve komentare