To je to što me zanima!

Vuk Drašković: Josipović ne treba suditi o Draži Mihajloviću

Europska načela nalažu poštivanje povijesne istine - rekao je Vuk Drašković, vođa SPO-a i najveći zagovaratelj rehabilitacije Draže Mhajlovića i četnika u Srbiji
Vidi originalni članak

Vjerujem kako su za nama vremena kada su političari presuđivali o povijesnim činjenicama i da europska načela, kojima su valjda privržene i Hrvatska i Srbija, nalažu poštivanje povijesne istine kao i da su sudovi neovisni u donošenju svojih presuda - rekao je za B92 Vuk Drašković, vođa SPO-a i najveći zagovaratelj rehabilitacije Mihajlovića i četnika u Srbiji, reagirajući na izjavu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića kako je rehabilitacija Draže Mihajlovića loš potez za Srbiju.

Slično kao Josipović razmišlja i ugledni beogradski odvjetnik i protivnik Miloševićevog režima, odvjetnik Srđa Popović koji drži kako je rehabilitacija Draže Mihailovića relativizacija svega što se dogodilo, piše Večernji list.

- Rehabilitacija Draže Mihailovića, ako znate kakve je genocidne naredbe davao svojim pripadnicima, to je ustvari i posredna rehabilitacija Ratka Mladića. Pa što - on je nalagao to što je radio Ratko Mladić. I sada kada njega rehabilitirate i Mladić izgleda OK - kaže Popović.

B92 podsjeća na Mihajlovićevu naredbu iz 1941. crnogorskim i limskim zapovjednicima četničkih odreda, kad daje instrukcije kako djelovati - Stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbiju, etnički čistu u granicama Srbije - Crne Gore - Bosne i Hercegovine - Srijema - Banata i Bačke.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • El Loco 18.03.2012.

    Draza Mihailovic je antifasist i treba ga rehabilitirati.On je prvi gerilac u Europi i cetnici su prvi antifasisti u Europi.To im je priznao i Churchill.I zato ova inicijativa Vuka Draskovica je dobar potez.Cetnici su branili Srbe od povampirenih ustasa u Hrvatskoj tvorevini koja je svi znamo bila na strani fasizma i Hitlera.To koga ce Srbija rehabilitirati to ne treba hrvate brinuti.Rehabilirajte vi svoje "heroje" i pokazite se konacno svijetu tko ste i sto ste.Pozdrav Vuce,vidimo se na Ravnoj Gori.

  • DaneGlavosjek 18.03.2012.

    Manje ili više svi oni prde u istu tikvu več 80 godina samo se muzičari mjenjaju Alesandar Petar ,Mihajlovič,Rankovič,Miloševič ,Koštunica ,Tadič

  • Jelena12 18.03.2012.

    Što se sada ne jave Židovi?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare