To je to što me zanima!

Vukovarci ljuti: Vlada nije dala novce za borbu s komarcima

Mislim da to govori o lošem odnosu Vlade prema Gradu Vukovaru. Govori o lošoj namjeri, jer očito je da ovoj Vladi netko ili nešto smeta u Vukovaru, kaže Penava
Vidi originalni članak

Vukovar je ove godine osuđen sam se boriti protiv komaraca. Prema riječima Ivana Penave, vukovarskog gradonačelnika koji je u četvrtak o tome govorio na konferenciji za novinare u upravi grada, "izostala je pomoć i sufinanciranje Vlade u provedbi larvicidnih i adulticidnih mjera suzbijanja komaraca na području Grada Vukovara".

- Istodobno, Vlada je Gradu Osijeku za te aktivnosti dodjelila 4,5 milijuna kuna - rekao je Penava.

Prema riječima vukovarskog gradonačelnika, Vlada se na njihovu zamolbu za financijskom pomoći u suzbijanju komaraca, upućenu još u svibnju, uopće nije ni osvrnula, "nismo dobili čak niti odbijenicu"!

- Mislim da to govori o lošem odnosu Vlade prema Gradu Vukovaru. Govori o lošoj namjeri, jer očito je da ovoj Vladi netko ili nešto smeta u Vukovaru - poručio je Penava. 

Prošle godine Vlada je za suzbijanje komaraca u Vukovaru izdvojila dva milijuna kuna, a gradske vlasti su očekivali pomoć od "barem 1,5 milijuna kuna". U proračunu Grada Vukovara za tu namjenu osigurano je 1,6 milijuna kuna koje gradske vlasti još nisu u cijelosti utrošile.

Penava je uz priču o izostanku Vladine pomoći u suzbijanju komaraca kao primjer lošeg odnosa središta države prema Vukovaru spomenuo i odbijenicu koju im je proljetos poslalo Ministarstvo obrane na traženje da Oružane snage RH i ove godine sudjeluju u raščišćavanju ruševina na području Grada Vukovara. 

- Izvjestili su nas kako nisu u mogućnosti izdvojiti kapacitete za tu namjenu što ja odbijam prihvatiti. Misle li oni da je ovaj grad i njegovi stanovnici sami krivi što ima toliko ruševina u gradu? Ako se Republika Hrvatska nije bila u stanju namiriti od onih koji su to počinili, mislim da je najmanje korektno da to plaćaju oni koji su najviše stradali - rekao je Penava.

Prema njegovim riječima na području Grada Vukovara nalazi se još oko 200 u ratu oštećenih objekata koji ugrožavaju sigurnost građana. 

Idi na 24sata

Komentari 92

  • tigerlily_1 27.07.2015.

    Trebalo bi Milanovića i njegovu svitu "sposobnih" posjesti na bilo koju klupu u gradu Vukovaru na samo jednu minutu, i odobrili bi financije za sljedećih 50 godina protiv komaraca.

  • bajica1009 24.07.2015.

    Penava se hvali na Osječkoj tv kako je pokrenuo mnoge projekte a u stvari se radi o projektima-poslovima drugih ljudi koji samo rade posao i nepada im na pamet da pobijaju njegove tvrdnje, Kako je planirao proračun i kako sad nema par tisuća kuna za komarce a za domjenke poslije stranačkih skupova ima pa tko je tu lud i radi za svoje građane,

  • Kljusek 24.07.2015.

    Obrana od komaraca nije elementarna nepogoda, svake godine evo ih ponovo. U gradskom proračunu treba planirati tu stavku, to je propust gradonačelnika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare