Obavijesti

News

Komentari 92

Vukovarci ljuti: Vlada nije dala novce za borbu s komarcima

Vukovarci ljuti:  Vlada nije dala novce za borbu s komarcima
1

Mislim da to govori o lošem odnosu Vlade prema Gradu Vukovaru. Govori o lošoj namjeri, jer očito je da ovoj Vladi netko ili nešto smeta u Vukovaru, kaže Penava

VIDEO

Vukovar je ove godine osuđen sam se boriti protiv komaraca. Prema riječima Ivana Penave, vukovarskog gradonačelnika koji je u četvrtak o tome govorio na konferenciji za novinare u upravi grada, "izostala je pomoć i sufinanciranje Vlade u provedbi larvicidnih i adulticidnih mjera suzbijanja komaraca na području Grada Vukovara".

- Istodobno, Vlada je Gradu Osijeku za te aktivnosti dodjelila 4,5 milijuna kuna - rekao je Penava.

Prema riječima vukovarskog gradonačelnika, Vlada se na njihovu zamolbu za financijskom pomoći u suzbijanju komaraca, upućenu još u svibnju, uopće nije ni osvrnula, "nismo dobili čak niti odbijenicu"!

- Mislim da to govori o lošem odnosu Vlade prema Gradu Vukovaru. Govori o lošoj namjeri, jer očito je da ovoj Vladi netko ili nešto smeta u Vukovaru - poručio je Penava. 

Prošle godine Vlada je za suzbijanje komaraca u Vukovaru izdvojila dva milijuna kuna, a gradske vlasti su očekivali pomoć od "barem 1,5 milijuna kuna". U proračunu Grada Vukovara za tu namjenu osigurano je 1,6 milijuna kuna koje gradske vlasti još nisu u cijelosti utrošile.

Penava je uz priču o izostanku Vladine pomoći u suzbijanju komaraca kao primjer lošeg odnosa središta države prema Vukovaru spomenuo i odbijenicu koju im je proljetos poslalo Ministarstvo obrane na traženje da Oružane snage RH i ove godine sudjeluju u raščišćavanju ruševina na području Grada Vukovara. 

- Izvjestili su nas kako nisu u mogućnosti izdvojiti kapacitete za tu namjenu što ja odbijam prihvatiti. Misle li oni da je ovaj grad i njegovi stanovnici sami krivi što ima toliko ruševina u gradu? Ako se Republika Hrvatska nije bila u stanju namiriti od onih koji su to počinili, mislim da je najmanje korektno da to plaćaju oni koji su najviše stradali - rekao je Penava.

Prema njegovim riječima na području Grada Vukovara nalazi se još oko 200 u ratu oštećenih objekata koji ugrožavaju sigurnost građana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu